Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Wandelschoenen categorie B/C

Wandelschoenen categorie B/C

Waar staat de B/C voor in categorieën wandelschoenen? Om het kiezen van wandelschoenen die bij jouw activiteiten passen makkelijker te maken zijn ze verdeeld in categorieën (A t/m D). Meer informatie
Waarbij categorie A staat voor een vrij soepele allround wandelschoen en categorie D voor stevige, hoge bergschoenen voor het meest uitdagende werk in de bergen, zoals ijsklimmen.
 
Categorie B/C
Een schoen in de B/C-categorie kenmerkt zich door een een hoge schacht die goede steun aan de enkels geeft. Een echte bergschoen dus. De zool in een B/C-schoen is doorgaans behoorlijk stijf en buigt alleen door op het breedste gedeelte van de schoen. Hoge torsiestijfheid, wordt dit ook wel genoemd. Belangrijker is wat het doet: zorgen voor maximale ondersteuning en stabiliteit op oneffen ondergrond en uitdagende trajecten.
 
Van ultra licht tot super heavy-duty
Welk wandelavontuur jij ook aangaat, je vindt bij Vrijbuiter een schoen die daarbij past. Van superlichte schoenen voor het vlakker en snellere werk (of voor de echte berggeiten die springend omhoog gaan) tot extreem beschermend en stevig schoeisel waarin je ieder terrein en weertype de baas bent. In onze collectie vind je topmerken als Merrell, Meindl en Grisport, die al jaren hun beste beentje voorzetten als het gaat om jouw wandelplezier. En wij doen dat ook! Hier, online, of in een van onze megastores waar we je graag van persoonlijk advies voorzien.

Een moment, we updaten jouw winkelmand!