Helaas is het nu niet mogelijk om online te bestellen. Ga naar onze winkels.
Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.

Nieuws over Vrijbuiter

Blijf hier op de hoogte!

15-08-2018 PERSBERICHT Inzake: overname De Waard door Sunshine Group

De Waard Tenten en de zakelijke activiteiten van Vrijbuiter (B2B-markt) zijn met onmiddellijke ingang overgenomen door de Sunshine Group. Naast de De Waard-brandstore in Heerde vallen hieronder ook het atelier in Roden, de B2B-afdeling van Vrijbuiter in Roden en de bijbehorende productiefaciliteiten.

De Sunshine Group is een internationaal actieve Nederlandse onderneming die reeds met een 3-tal sterke kampeermerken op de Europese de markt acteert, te weten Doréma, Glampinglodges en Alpenkreuzer. Het kwaliteitsmerk De Waard met haar hoogwaardige assortiment kampeerproducten wordt hier nu als vierde label aan toegevoegd.
De directie van de Sunshine Group koestert de kwaliteit, zelfstandigheid en motivatie van de medewerk(st)ers van deze activiteiten en wil dit ook graag vasthouden. Daarnaast ziet de Sunshine Group diverse groeimogelijkheden voor zowel De Waard als de zakelijke activiteiten in binnen- en buitenland.

De Waard Tenten mag rekenen op een sterke en trouwe klantenkring tentkampeerders. De oprechte betrokkenheid en het sterke medeleven van deze jarenlange De Waard-fans was de afgelopen weken hartverwarmend en heeft zeker een rol gespeeld in de besluitvorming van de Sunshine Group om De Waard in haar groep op te nemen.

Meer informatie Sunshine Group: www.sunshinegroup.nl 
 

1-8-2018 PERSBERICHT Inzake: faillissement Vrijbuiter 

Gisteren is de surséance van betaling van Vrijbuiter groep omgezet in een faillissement. De rechtbank Noord-Nederland heeft dit bij vonnis van 31 juli jl. bepaald, met aanstelling van mr. J.S. van Burg en mr. H.J. Meijer (beiden werkzaam bij De Haan Advocaten te Assen/Groningen) tot curatoren. 

De bij Vrijbuiter ontstane problemen lijken een gevolg te zijn van een combinatie van de bij het bedrijf lopende langjarige verplichtingen, groeiambities en moeilijke marktomstandigheden in met name de retailmarkt. 

De curatoren gaan onverminderd verder met het onderzoek naar de mogelijkheden om de voortzetting van de activiteiten van Vrijbuiter voor de toekomst veilig te stellen. 

Het personeel, waaraan gisteravond ontslag is aangezegd om de bestaande loonaanspraken veilig te stellen, blijft voorlopig aan het werk. Alle winkels blijven open en de inzet is gericht op het realiseren van een doorstart. Bij de curatoren hebben zich inmiddels meerdere geïnteresseerden gemeld. 

[contact ivm dit persbericht: mr. H.J. Meijer – curator – tel: 06 55 80 60 59; e-mail: h.meijer@dehaanlaw.nl en mr. J.S. van Burg – curator – tel: 06 55 19 01 12;  e-mail: j.vanburg@dehaanlaw.nl]22-7-2018 - PERSBERICHT Inzake: surséance van betaling De Vrijbuiter

 
In de afgelopen week heeft de directie van De Vrijbuiter zich genoodzaakt gezien om surséance van betaling aan te vragen. De rechtbank Noord-Nederland heeft op 19 juli jl. de voorlopige surséance van betaling uitgesproken, met aanstelling van mr. J.S. van Burg en mr. H.J. Meijer (beiden werkzaam bij De Haan Advocaten te Assen/Groningen) tot bewindvoerders.

De bij De Vrijbuiter ontstane betalingsproblemen lijken een gevolg te zijn van een combinatie van de bij het bedrijf lopende langjarige verplichtingen, groeiambities en moeilijke marktomstandigheden in met name de retailmarkt.

De bewindvoerders zijn inmiddels in nauw overleg met de directie doende de mogelijkheden te onderzoeken om de voortzetting van de activiteiten van De Vrijbuiter voor de toekomst veilig te stellen.
Voorlopig blijven alle winkels open en is de inzet gericht op het inventariseren van de mogelijkheden om de financiële huishouding van de onderneming weer gezond te maken. Daartoe zal nieuw investeringskapitaal door de onderneming moeten worden aangetrokken. Bij de bewindvoerders hebben zich inmiddels meerdere geïnteresseerden gemeld.

Ga naar de nieuwspagina.
Vrijbuiter NL
0 10 0

Een moment, we updaten jouw winkelmand!