Vrijbuiter Gouda, Rotterdam en Zaandam zijn open (ma - za) voor de verkoop en het ruilen van gasflessen en petroleum. Ophalen van andere producten is helaas (nog) niet mogelijk.

Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten

07-09-2018 PERSBERICHT Inzake: Doorstart Vrijbuiter Gouda en Zaandam
Doorstart Vrijbuiter een feit
Kampeerspecialist Vervat realiseert een doorstart voor Vrijbuiter. Het gaat hierbij om de kampeerhallen in Gouda en Zaandam die de Vervat organisatie in Rotterdam zullen versterken. Hiermee is ook een groot deel van de werkgelegenheid op beide locaties veilig gesteld. 
Vervat Megastore is een bedrijf dat van oudsher op de kampeer- en outdoor markt actief is. In Rotterdam en wijde omstreken is het al ruim 50 jaar een begrip. Vervat is zeer verheugd met deze mogelijkheid om haar activiteiten uit te breiden met een organisatie die eveneens over een jarenlange kennis en ervaring in deze markt beschikt. De nieuwe groep zal zo’n 22.000 meter winkeloppervlak tot haar beschikking hebben. De winkels zijn gespecialiseerd in de categorieën kamperen (incl. accessoires en toebehoren voor caravans, vouwwagens en campers), outdoor, kleding, schoenen en wintersport. 
Vrijbuiter zal in Gouda en Zaandam op zaterdag 22 september haar deuren weer openen met een mooie openingsactie. Door het snelle handelen van beide partijen, kunnen de winkelactiviteiten vrijwel zonder onderbreking voortgezet worden met de al geplande nieuwe collecties. Daarbij ligt het accent het komende seizoen in Gouda en Zaandam op een stevige wintercollectie. 
Naast de succesvolle webshop vervat.nl zal de veel bezochte webshop vrijbuiter.nl binnenkort ook weer in de lucht zijn. Belangrijk is ook dat de productgarantie van de klanten overgenomen wordt. Vervat: "We vinden het belangrijk dat klanten de service krijgen die ze van Vrijbuiter gewend zijn. Voor alle garantie-aanvragen kunnen klanten daarom terecht in onze winkels in Rotterdam, Gouda en Zaandam." 
Zowel Vrijbuiter als Vervat kennen een grote groep trouwe klanten verspreid door het hele land. Vervat: “Naast het zakelijke karakter van een overname, zijn wij ook getroffen door de grote en oprechte betrokkenheid van de klanten van Vrijbuiter in de afgelopen weken. Dit heeft ons gesterkt om deze stap te zetten.” Vrijbuiter streeft ernaar in de toekomst ook in Zuid- en Noord Nederland weer haar gezicht te laten zien.
Voor nadere informatie:
Ivo Richaers  | ivo@vrijbuiter.nl
www.vrijbuiter.nl
www.vervat.nl

15-08-2018 PERSBERICHT Inzake: overname De Waard door Sunshine Group

De Waard Tenten en de zakelijke activiteiten van Vrijbuiter (B2B-markt) zijn met onmiddellijke ingang overgenomen door de Sunshine Group. Naast de De Waard-brandstore in Heerde vallen hieronder ook het atelier in Roden, de B2B-afdeling van Vrijbuiter in Roden en de bijbehorende productiefaciliteiten.

De Sunshine Group is een internationaal actieve Nederlandse onderneming die reeds met een 3-tal sterke kampeermerken op de Europese de markt acteert, te weten Doréma, Glampinglodges en Alpenkreuzer. Het kwaliteitsmerk De Waard met haar hoogwaardige assortiment kampeerproducten wordt hier nu als vierde label aan toegevoegd.
De directie van de Sunshine Group koestert de kwaliteit, zelfstandigheid en motivatie van de medewerk(st)ers van deze activiteiten en wil dit ook graag vasthouden. Daarnaast ziet de Sunshine Group diverse groeimogelijkheden voor zowel De Waard als de zakelijke activiteiten in binnen- en buitenland.

De Waard Tenten mag rekenen op een sterke en trouwe klantenkring tentkampeerders. De oprechte betrokkenheid en het sterke medeleven van deze jarenlange De Waard-fans was de afgelopen weken hartverwarmend en heeft zeker een rol gespeeld in de besluitvorming van de Sunshine Group om De Waard in haar groep op te nemen.

Meer informatie Sunshine Group: www.sunshinegroup.nl 
 

1-8-2018 PERSBERICHT Inzake: faillissement Vrijbuiter 

Gisteren is de surséance van betaling van Vrijbuiter groep omgezet in een faillissement. De rechtbank Noord-Nederland heeft dit bij vonnis van 31 juli jl. bepaald, met aanstelling van mr. J.S. van Burg en mr. H.J. Meijer (beiden werkzaam bij De Haan Advocaten te Assen/Groningen) tot curatoren. 

De bij Vrijbuiter ontstane problemen lijken een gevolg te zijn van een combinatie van de bij het bedrijf lopende langjarige verplichtingen, groeiambities en moeilijke marktomstandigheden in met name de retailmarkt. 

De curatoren gaan onverminderd verder met het onderzoek naar de mogelijkheden om de voortzetting van de activiteiten van Vrijbuiter voor de toekomst veilig te stellen. 

Het personeel, waaraan gisteravond ontslag is aangezegd om de bestaande loonaanspraken veilig te stellen, blijft voorlopig aan het werk. Alle winkels blijven open en de inzet is gericht op het realiseren van een doorstart. Bij de curatoren hebben zich inmiddels meerdere geïnteresseerden gemeld. 

[contact ivm dit persbericht: mr. H.J. Meijer – curator – tel: 06 55 80 60 59; e-mail: h.meijer@dehaanlaw.nl en mr. J.S. van Burg – curator – tel: 06 55 19 01 12;  e-mail: j.vanburg@dehaanlaw.nl]22-7-2018 - PERSBERICHT Inzake: surséance van betaling De Vrijbuiter

 
In de afgelopen week heeft de directie van De Vrijbuiter zich genoodzaakt gezien om surséance van betaling aan te vragen. De rechtbank Noord-Nederland heeft op 19 juli jl. de voorlopige surséance van betaling uitgesproken, met aanstelling van mr. J.S. van Burg en mr. H.J. Meijer (beiden werkzaam bij De Haan Advocaten te Assen/Groningen) tot bewindvoerders.

De bij De Vrijbuiter ontstane betalingsproblemen lijken een gevolg te zijn van een combinatie van de bij het bedrijf lopende langjarige verplichtingen, groeiambities en moeilijke marktomstandigheden in met name de retailmarkt.

De bewindvoerders zijn inmiddels in nauw overleg met de directie doende de mogelijkheden te onderzoeken om de voortzetting van de activiteiten van De Vrijbuiter voor de toekomst veilig te stellen.
Voorlopig blijven alle winkels open en is de inzet gericht op het inventariseren van de mogelijkheden om de financiële huishouding van de onderneming weer gezond te maken. Daartoe zal nieuw investeringskapitaal door de onderneming moeten worden aangetrokken. Bij de bewindvoerders hebben zich inmiddels meerdere geïnteresseerden gemeld.

Ga naar de nieuwspagina.

Een moment, we updaten jouw winkelmand!