Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Zo maak je de lekkerste koffie op de camping

26 juni 2017


Zo maak je de lekkerste koffie op de camping

 

Bakkie koffie doen? Wij Nederlanders zijn grootgebruikers! Na de Finnen en de Noren is er geen ander volk dat zo veel koffie drinkt als de Nederlanders: gemiddeld 1004 kopjes per persoon per jaar om precies te zijn. Ook op vakantie en onderweg genieten we graag van een heerlijk kopje zwart goud. Het allerliefst sjouwen we onze hypermoderne 100 kilogram wegende koffiemachine mee naar de camping, maar diep van binnen weten we ook wel dat dit niet kan. Want, laten we eerlijk zijn: lekkere koffie op vakantie is toch een mythe? Echt niet! Wij ontrafelden het geheim van de lekkerste verse koffie op vakantie en delen onze bevindingen graag met jou.

3 manieren om de lekkerste koffie te zetten op de camping

Vooral in de ochtend hebben sommige kampeerders een goede bak koffie nodig om de status: ‘laat me met rust’, om te zetten naar ‘goedemorgen, wat een heerlijke dag vandaag!’ Met een slappe bak koffie redden we dit niet altijd. Toch nemen we op vakantie veel te vaak genoegen met een ondermaats kopje koffie, terwijl dit nergens voor nodig is. Met deze 3 manieren zet je heel eenvoudig – ja, het is ook nog eens heel makkelijk – een heerlijk kopje verse koffie. En dan hebben we het niet over een middelmatig kopje koffie, nee dan praten we over topkwaliteit!

1. Handpresso

Met dit handige espresso-apparaatje, die op het eerste gezicht wel een beetje lijkt op een kleine fietspomp, maak je letterlijk in een handomdraai een heerlijke espresso klaar. De Handpresso werkt op je eigen favoriete gemalen koffiebonen of op de speciaal voor dit apparaat ontwikkelde ESE pads. Je vult de Handpresso met 50 ml water, plaatst de koffie (of een pad) in de houder, stampt het aan en draait ‘m dicht. Met één druk op de knop pers je het water met hoge druk door het filter, waardoor een perfecte espresso ontstaat. De Handpresso is verkrijgbaar in twee versies, de één werkt op stroom (12V) en de ander pomp je zelf met de hand op. 

2. Percolator

De percolator mag dan wel niet de nieuwste uitvinding ooit zijn – lees best wel een ouderwets apparaatje. Toch zet je met een goede percolator heerlijke koffie. Het onderste deel vul je met water, de filter met gemalen koffie en vervolgens draai je beide helften op elkaar. Zet het potje op het vuur en als je een gezellig gepruttel hoort, weet je dat je kopje vers gezette koffie klaar is. Je hebt percolators in allerlei vormen en maten, ook de kwaliteit is erg uiteenlopend. Of we een aanrader hebben? Zeker! Met de Stanley Adventure Percolator ben je verzekerd van kwaliteit.

3. Alles-in-1 koffiezetapparaat

Heerlijk op reis, maar toch genieten van de hoogste kwaliteit verse bonenkoffie zoals je het thuis gewend bent? Dat kan met de Cafflano Klassic: een compacte 4-in-1 koffiezetter. Hij bestaat uit een kopje van 270 ml voor water, een koffiemolen, een filter en een koffiebeker van 450 ml met deksel. Door zijn compacte formaat neem je deze alleskunner makkelijk overal mee naartoe. Het enige wat je verder nodig hebt zijn je favoriete koffiebonen en heet water.

________________________________________

Binnenkort herkennen wij onze landgenoten op de camping niet meer aan de pot pindakaas op tafel, maar aan de geur van heerlijke vers gezette bonenkoffie. Wil je meer weten over koffie op de camping of onderweg, of wil je weten welk apparaat het beste bij jou past, kom dan gerust langs en vraag het aan één van onze Vrijbuiter-koffie-op-de-camping-specialisten. 

 

Uitgelichte producten

5% korting
€ 16,95 € 15,99
70% korting
€ 24,99 € 7,49

Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!