COVID-19: wij zijn open met uw veiligheid voorop!
Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Zo herken je een goede tent

06 januari 2018


Zo herken je een goede tent

Een goede tent, dat wil toch iedereen? Maar wat goed is voor de één, is misschien wel superonhandig voor de ander. Bij Vrijbuiter luisteren we goed naar onze klanten en brengen ook zelf veel tijd op de camping door. Hierdoor weten we precies waar een tent in een bepaalde situatie aan moet voldoen. Die kennis gebruiken we niet alleen om advies te geven, maar ook in ons eigen atelier, waar we de tenten van Vrijbuiter Outdoor produceren. En dat doen we al ruim 30 jaar! Zo kunnen we jou de beste kwaliteit geven voor het geld dat jij wilt besteden, zonder dat je voor een merknaam betaalt.

Tent kopen? Waar moet je op letten?

Zoek je een licht model om mee rond te trekken, of juist een familietent waarmee je de hele zomer op dezelfde plek gaat staan? Het is goed om eerst na te denken over de situatie waarin jij je tent gaat gebruiken. Dat geeft richting aan waar je op moet letten, want er is nogal wat keus. Met onderstaande tips helpen we je om een goede tent te herkennen.      

1. Stevige stokken

Als tentstokken breken, te zwaar zijn of vervormen is het plezier van kamperen er snel af. Dat risico wil je niet lopen. Het is dus belangrijk dat je tent een stevige basis heeft, ook als je voor een lichtgewicht of voordelig model gaat. De stokken van een tent kunnen o.a. van glasfiber, (versterkt) aluminium of staal zijn, materialen die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo is glasfiber heel licht, maar vaak wat minder sterk en zijn stalen stokken niet uit het veld te slaan, maar minder fijn om overal mee naartoe te nemen. Maak dus een goede afweging tussen de verschillende mogelijkheden.  

2. Het juiste tentdoek

Misschien wel een van de belangrijkste kenmerken is het materiaal van het tentdoek. Staat je tent lang op dezelfde plek en krijgt het doek veel te verduren? Denk dan na over een tent met een katoenen tentdoek. Katoen heeft veel ademend vermogen en is sterk, maar heeft als nadeel dat het zwaarder is en langzaam droogt. Ga je rondtrekken met je tent en moet de tent licht zijn, snel drogen en nat mee kunnen naar de volgende bestemming? Dan is polyester of nylon een betere keuze. Maar deze materialen zijn weer minder bestendig tegen uv-licht. En dan is er nog technisch katoen (TC), een mooie mix van katoen en polyester, wat lichter is dan katoen, maar sterker dan polyester. Lees je goed in en bekijk welk tentdoek bij je vakantie past.

3. Goede ventilatie en isolatie

Tenten verschillen in ventilatiemogelijkheden. Bij een slim ontwerp heb je naast de opening nog meer ventilatiemogelijkheden waardoor frisse lucht door de tent kan circuleren. Zo blijf jij je goed voelen, zonder condens in de tent. Ga je naar een bestemming waar het ’s nachts koud is? Denk dan na over een tent met binnentent. Bij een binnentent zit er meestal een luchtlaag tussen de binnen- en buitentent, die een isolerende werking heeft. Zo blijft het veel warmer in het slaapgedeelte. Ook een vast kuipzeil, een zeil dat geïntegreerd zit in het doek, draagt bij aan het comfort in je tent doordat het tocht en vocht tegenhoudt.  

4. Afwerking met oog voor detail

Als je op vakantie bent, is je tent tijdelijk je huis. Voor een prettig verblijf wil je dus dat overal over is nagedacht, zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan. Vraag bijvoorbeeld of het doek is bewerkt met een waterafstotende coating of vuil werende beschermlaag. En bekijk details als naden, horren, haringen, opbergtassen en ritsen. Bedenk je maar eens hoe vaak je jouw tent open en dicht gaat ritsen. Niets zo onhandig als een rits die vastloopt. Een goede tent is met veel oog voor detail afgewerkt en dat verschil is niet altijd met het blote oog te zien. Lees dus goed alle productinformatie of laat je informeren!

Meer tent voor je geld?

Een goede tent is niet alleen een stevige tent. Het is een tent die voldoet aan jouw eisen. En als je een weloverwogen aankoop wilt doen, zijn dat er waarschijnlijk nogal wat. Gelukkig maar! Heb je hulp nodig of vind je het fijn om onze tenten van dichtbij te bekijken? Kom langs in een van onze megastores; onze experts geven je graag advies op maat!

Gerelateerde producten

32% korting
€ 279,99 € 189,99
35% korting
€ 199,99 € 129,99
70% korting
€ 299,99 € 89,99
41% korting
€ 599,99 € 349,99

Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!