Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Zeilavontuur met Mitch!

03 mei 2019


Op je eigen zeilboot langs de woest kusten van Schotland zeilen; Wat een avontuur!

De zeilboot:

Met verf op mijn gezicht, stof in mijn haar en een schroevendraaier in mijn kontzak loop ik rond over het haventerrein. Er moet nog veel geklust worden aan de boot om hem zeilklaar te maken. Maar na een week hard werken ziet de boot er prachtig uit.
Met een trotse glimlach op ons gezicht en een whisky in onze hand bekijken we het eind resultaat.
De boot is nu klaar voor het grote avontuur en wij ook.

Het avontuur begint

Langzaam begin ik al helemaal te wennen aan het leven op de boot. Meestal hebben we geen telefonische bereik of internet. In de keuken schommelt alles heen en weer. En de wc, pomp je door met water uit de zee. 8 Pompjes voor een kleine boodschap en 15 voor een grote boodschap. En dan is het maar hopen dat die bruine onderzeeër echt verdwenen is. 

 We hebben geen verwarming en moeten zuinig omgaan met de energie en het verse water. Maar dit alles heeft mij geen moment doen terugverlangen naar de luxe van thuis. 
Het leven op de boot betekent ook, elke dag wakker worden met een nieuw betoverend uitzicht en weer een dag vol avontuur voor de boeg. Maar na een paar dagen als echte sea gypsies geleefd te hebben is het heel fijn om weer voet aan wal te zetten in het schattige dorpje Tobermory. We laden de boot vol met vers water, lekker eten en we doen de was. En ik geniet nog even extra van het stressloos doorspoelen van een normale wc, voordat we de zeilen weer heisen.

 


Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!