Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling later aankomen dan normaal.
Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Weg met wegwerpbekers

04 juli 2017


Weg met wegwerpbekers

In Nederland verbruiken we zo’n 3 miljard wegwerpbekertjes per jaar: dit zijn 176 bekers per persoon. Even voor de beeldvorming: als we al deze bekertjes achter elkaar leggen, vormen we een rij van 10 keer de wereld rond. Oeps! En dan te bedenken dat we het alleen nog maar over ons eigen kikkerlandje hebben. Maar een ‘koffie to go’ is zo lekker! Vooral als we een lange rit of vakantie voor de boeg hebben, is koffie onderweg minstens net zo belangrijk als brandstof in de auto. Met als gevolg een auto vol rondslingerende bekers en een boos kijkend milieu. Toch is een milieuverantwoorde oplossing doodeenvoudig: een herbruikbare koffiebeker! Ben jij klaar voor de revolutie?  

Zijn wegwerpbekers echt zo slecht voor het milieu?

Ja! Omdat we massaal wegwerpbekertjes gebruiken is het effect hiervan op het milieu niet gering. Om zo’n enorm aantal koffiebekers te produceren worden miljoenen kilo’s hout en kunststof gebruikt en dan hebben we het nog geen eens gehad over de miljoenen liters water die tijdens het productieproces nodig zijn. Daarnaast worden de meeste bekers – met het oog op gezondheidsrisico’s – gemaakt van niet gerecycled gebleekt karton, voorzien van een coating met een laagje plastic. Dit maakt het recyclen van gebruikte koffiebekers erg lastig.  

Ontketen een koffiebeker-revolutie

De oplossing voor het probleem is eigenlijk simpel. Schaf eenmalig een herbruikbare koffiebeker aan en het probleem is opgelost. Toch is dit in de praktijk nog niet altijd zo makkelijk, bij de meeste koffie to go tentjes hebben ze de wegwerpbeker al in de hand voordat jij het woord koffie uit je mond hebt. Het vereist dan de nodige lef nodig om te zeggen dat je je eigen beker meegenomen hebt en aanjager bent van de ‘koffiebeker-revolutie’. Toch merken we ook binnen de koffie-wereld een positieve trend op dit gebied. Een aantal grote ketens moedigen het meenemen van een eigen beker zelfs actief aan door je korting te geven op je consumptie. Jij als fervent koffiedrinker hebt de eenmalige investering voor een koffiebeker er dus zo uit geleut. 

Kies je favoriete beker!

De wereld redden doe je in stijl. Kies daarom voor een toffe beker die helemaal bij jou past!. Heb jij bijvoorbeeld een ijzersterke persoonlijkheid? Dan is de keuze voor de Klean Kanteen Insulated Tumbler snel gemaakt: deze stalen beker is net als jij onverwoestbaar. Klean Kanteen startte trouwens de #Bringyourown. Zo hoopt het milieuvriendelijke merk het verbruik van koffiebekers flink terug te dringen. Ga je voor hip en stijlvol, dan kom je al snel uit bij de Zuperzozial Cruising Travel Mug: deze hippe mok is gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal en heeft een handige deksel. Ben jij een stoer type met een warme persoonlijkheid, kies dan voor de Stanley Stacking Vacuum Pint: Een stoere, robuuste, grote thermosbeker waar je je koffie 12 uur in warm houdt! Ben jij altijd druk-druk-druk en veel onderweg? Dan ben jij echt een Mepal Automatic type: je bedient de deksel van de beker simpel met één hand, super handig voor in de auto. Bij Vrijbuiter hebben we een zeer ruim assortiment drinkbekers. Vind je het lastig om de juiste keuze te maken? Onze verkoopspecialisten – tevens koffiefans – helpen je graag verder.   
________________________________________
Bij Vrijbuiter is het onder de noemer: ‘Travelblend’, de week van de koffie. Wil je weten hoe je onderweg of op de camping geniet van een heerlijk kopje vers gezette bonenkoffie, of ben je benieuwd hoe een avontuurlijk kopje koffie smaakt? Kom het te weten in onze andere Travelblend blogs! 

 

Uitgelichte producten

50% korting
€ 9,99 € 4,99
30% korting
€ 29,99 € 20,99
50% korting
€ 19,99 € 9,99

Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!