Wat kan nog wél? Met deze 11 tips haal jij het meest uit die lockdown


Toegegeven, normaal rond deze tijd van het jaar binden wij het liefst de latten onder onze voeten en zoeken we de mooiste afdalingen op in besneeuwde berglandschappen. Dat dat er dit jaar niet in zit, hoeven we je niet uit te leggen, maar het betekent niet dat we maar niks gaan zitten doen.

Avontuur in kleine dingen vinden vergt wat creativiteit en de nieuwe lockdown wat aanpassingsvermogen, maar Vrijbuiter heeft voor beide natuurtalent. Want, net zoals je bij een hike soms moet anticiperen op een onverwachtse weersomslag, kunnen we ons ook hierop aanpassen en zetten we alle zeilen bij om er voor jullie te blijven zijn. Ons webshop-team staat voor je klaar om je te (blijven) voorzien van de mooiste outdoorproducten.  Of dit nu voor een boswandeling in de buurt is, of voor outdoorcooking in de tuin: avontuur vind je gelukkig overal.

We geven jullie 11 tips wat je deze lockdown kunt doen:


 

1. Maak het thuis extra gezellig met elementen uit de natuur

Haal een stukje outdoor naar binnen en maak het thuis extra gezellig. Ga (kort) naar buiten en verzamel schatten uit de natuur. Denk aan: dennenappels, bloempjes, dennentakjes, of ga strandjutten en kom terug met schelpjes en andere vondsten. Let op, respecteer de natuur, dus neem niet te veel mee. Eenmaal thuis kun je je creatief uitleven met je verzameling. Maak bijvoorbeeld een kerststukje, een waxinelichthouder, een kerstkrans van dennenappels, kerstboomornamenten of een schilderijtje van gedroogde bloempjes. De mogelijkheden zijn eindeloos! Een leuk project om ook kinderen mee te laten helpen.

 


2. Op survival in Tuinesië

Wie zegt dat je niet op avontuur kan in eigen tuin? Pak je vergrootglas en inspecteer insecten en plantjes van dichtbij. Zet ‘s avonds een tentje op, een vuurkorf neer (dat mag wel met deze winterse temperaturen) en probeer zelf vuur te maken met de Firesteel. Maak het compleet met marshmellows en broodjes die je maakt door wat deeg op een stok te doen en in het vuur te houden. Knusheid gegarandeerd!
3. Game on!

Heb je nog ergens gezelschapsspelletjes liggen die je normaal altijd meeneemt naar de camping? Trek ze uit de kast en doe een spelletjesavond met je huisgenoten. Wist je dat we bij Vrijbuiter ook een hoop spelletjes hebben? Zo hebben we het bekende 30 Seconds, Kolonisten van Catan, maar ook Tafelcurling en het Avonturenstarter kaartspel, met grappige opdrachten en interessante vragen. Klik hier voor ons complete aanbod spellen.
4. Leer gitaarspelen voor kampvuuravonden

Je kent het wel, van die gezellige avondjes waarbij iedereen rond een kampvuur zit met een dikke wollen trui aan en er gespeeld wordt op een gitaar. Kampvuuravonden met vriendengroepen kunnen nu niet, maar deze tijd is uitstekend om te oefenen met gitaarspelen voor als dat wel weer kan! Je zult je vrienden verrassen.  
5. Outdoorcooking

Buiten koken alleen in de zomer? Dachten we niet! Ook in de winter is het heerlijk om buiten te zijn. Fleecedekentjes, vuurtje, muziekje, glühwein en warme chocomelk... En je hebt het perfecte recept voor een sfeervolle avond. En over het perfecte recept gesproken... Klik hier voor de beste buitenrecepten.
6. Get fit: mountain climbers

De sportscholen zijn dan wel dicht, maar sporten kan gewoon thuis. Zoek Youtube-filmpjes op van complete work-outs of doe de mountain climber challenge. Zo blijf je in shape zodat je straks, als het weer kan, met gemak de Ardennen door crosst op je mountainbike.

 

7. Thuisbioscoop: outdoorfilms

Natuurlijk gaan we het liefst zélf op pad. Maar nu we meer binnen blijven, is het een goed alternatief om te genieten van de avonturen van andere outdoorfanaten. Fictief of non-fictief, je waant je even in een andere wereld dan die van de vier muren om je heen. Een klassieker is natuurlijk Into the Wild. Maar wat dacht je van Expedition Happiness? Dé docu voor een ieder die droomt van #vanlife. Of kende je Free Solo al? Hierin wil Alex Honnold de El Capitan beklimmen... zonder touw.
 


8. Picture this!

Heb je een goede camera liggen? Maar weet je de ins and outs van fotografie niet? Dit is het  uitgelezen moment om je er meer in te verdiepen, zodat je straks -als het weer kan-op reis met gemak de mooiste plaatjes schiet. Zoek tutorials op, ga de tuin of het bos in en leer je camera beter kennen. 

Andere tip: neem deze lockdown de tijd om foto-albums te maken. Waarschijnlijk heb je loads aan digitaal beeldmateriaal van je afgelopen vakantie of je avonturen tijdens die backpacktrip van een paar jaar geleden. Hoe mooi is het als je deze om zet naar iets tastbaars?
Bonus: meteen een trip down memory lane!
 

 

9. Zet vroeg je wekker en trek er (coronaproof) op uit 

Wandelen, fietsen, het kan en mag allemaal nog. Wel wil je de drukte vermijden. De oplossing: ga op pad terwijl het gros van de Nederlanders nog moet ontwaken. Heerlijk rustgevend en je pakt er vast een mooie zonsopgang bij mee! Is er een betere start van je dag?
 

 

10. Relaxzzz

Hang een lekkere hangmat op in de woonkamer, doe je pantoffels aan en droom weg met een goed boek. We hebben zowel hangmatten en pantoffels, als boeken in ons assortiment. Wat dacht je van The Great Outdoors, The New Outsiders of Delicious Wintertime? Of doe alvast reisinspiratie voor het hele gezin op met Kleine Globetrotter magazine. Klik hier voor ons complete aanbod boeken en magazines. 

 


 

11. Droom en.. spit de Vrijbuiter-webshop door

Dromen mag altijd. Plan je volgende reis alvast. Waar wil je nog heen? Wat wil je nog doen? Maak een bucket-list en lees je alvast in over de omgeving en de hidden-spots van die locaties. Gegarandeerd voorpret voor als het weer kan! In de tussentijd kun je ook altijd onze webshop door ‘struinen’. Onze fysieke shops mogen dan wel tijdelijk gesloten zijn, maar ons webshop-team staat voor je klaar om je te (blijven) voorzien van de mooiste outdoorproducten. Of dit nu is voor die boswandeling in de buurt, of voor outdoorcooking in de tuin: avontuur vind je gelukkig overal.

En wist je dat onze experts jouw pakketje nu persoonlijk komen brengen?* PostNL heeft het erg druk, daarom helpen we een handje. Nemen we gelijk twee verschillende maten voor je mee. Makkelijk toch?

 
Menu
Winkels
Verlanglijst
Account
Winkelmand