Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Wandelschoenen voor kinderen onderhouden

18 mei 2017


Wandelschoenen voor kinderen onderhouden 

“Alweer een paar schoenen versleten?” Schoenen krijgen het bij kinderen altijd zwaar te verduren. Logisch, want kinderen zijn heel druk met rondrennen, door bosjes kruipen, voetballen en in plassen springen. Dat vinden wij en de kinderen heel leuk, maar die arme schoenen niet. Hetzelfde geldt helaas ook voor wandelschoenen en we hoorden toevallig dat jullie dit jaar weer meedoen aan de avond4daagse. Daarom geven we je graag een aantal slimme tips mee hoe je wandelschoenen voor kinderen goed onderhoudt. Doe het een keer voor aan je kinderen, daarna kunnen ze het misschien zelf wel! Op deze manier gaan de wandelschoen na de avond4daagse weer netjes en schoon in de kast, klaar voor het volgende avontuur.  

1. Voorbereiden op een schoonmaakbeurt

Heb je de borstel al in de hand? Stop! Voordat je helemaal los gaat op de wandelschoenen van je kind, bereid je de schoenen eerst voor op een schoonmaakbeurt. Dit doe je door de veters te verwijderen en de zooltjes uit de schoenen te halen. 

2. Schoonmaken

Als de kinderschoenen nat en vuil zijn, maak je ze schoon met een zachte borstel. Gebruik hiervoor lauw water met eventueel een beetje groene zeep. Leg vervolgens een droge doek over de schoenen heen en laat ze drogen zonder hittebron. Voor zeer hardnekkig vuil adviseren we je om een speciaal schoonmaakmiddel voor schoenen te gebruiken. 

3. Impregneren 

Om ervoor te zorgen dat waterdruppels sierlijk van de kinderschoen afparelen, gaan we ze impregneren. Dit doe je door een impregneermiddel op de schoen te spuiten. Het beste effect wordt behaald als de schoenen nog een beetje vochtig zijn. Daarna laat je de kinderschoenen een dag drogen en zijn ze weer helemaal ‘plas-spring-proof’. 

4. Verzorgen 

Schoenen zijn eigenlijk net als kinderen: je moet ze met liefde verzorgen. Je kunt de schoenen het beste zo nu en dan – afhankelijk van het gebruik – verzorgen met een speciaal schoenverzorgingsproduct. Breng het middel altijd aan op schone schoenen. Zijn de schoenen van leer? Smeer ze dan regelmatig in met leerconditioner of wax, vooral als vaak nat zijn geweest. Hiermee voorkom je dat het leer uitdroogt en zijn flexibiliteit en duurzaamheid verliest. Lees altijd goed de instructies door van de middelen die je gebruikt. 

5. Waar berg ik ze op? 

Uitgewandeld? Berg de kinderschoenen dan op in een droge geventileerde ruimte en nooit in een vochtige ruimte. Anders heb je kans dat er een paddenstoel inclusief Kabouter Spillebeen uit de schoen groeit, dat is leuk voor de kinderen, maar slecht voor de schoen. Zet de schoenen ook nooit in de felle zon of onder een warme radiator. Zijn de schoenen nog nat? Stop ze dan vol met kranten om het vocht uit de schoenen te absorberen. Zo zijn je schoenen weer klaar voor het volgende avontuur.

 

Gerelateerde producten

70% korting
€ 3,99 € 1,19
50% korting
€ 3,99 € 1,99
50% korting
€ 7,99 € 3,99

Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!