Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Waar voldoet een goede goggle aan?

17 januari 2018


Waar voldoet een goede Goggle aan? Sinner neemt ons mee de piste op

Waarom is het zo belangrijk om een goede goggle/skibril te dragen? Nou, bijvoorbeeld voor het beschermen van je ogen, die blootgesteld worden aan superveel ultraviolette straling. Dit komt doordat de witte piste als een spiegel werkt voor het felle zonlicht – ook te zien aan je lekkere bruine kleurtje. Door te veel straling kunnen je ogen geïrriteerd raken en flink pijn gaan doen: sneeuwblindheid noemen we dit verschijnsel ook wel. Dit is slechts één van de ongemakken die je met het dragen van een goede goggle voorkomt. Maar wanneer is een goggle, eigenlijk een ‘goede’ goggle? En welke andere voordelen heeft het dragen van een goggle? Wat is een betere plek om dit uit te leggen dan vanaf de piste. Samen met het Nederlandse merk SINNER – bekend om zijn kwalitatief zeer goede goggles verpakt in strakke designs – beklommen we de piste om jou van uitleg te voorzien. En nu we toch samen met SINNER bovenop de berg staan, is het een mooi moment om één van onze favoriete goggles van SINNER uitgebreid te testen: de Nauders. “Ok we tellen tot 3 en dan gaan we! 3, 2, 1 …” 

SINNER: ‘As I am’

Stop! Niet zo snel… Voordat we de berg afvliegen, vertellen we je graag iets over het bijzondere Nederlandse merk SINNER. Misschien ken je het merk van de leuke zomerse zonnebrillen die ze maken. Of van hun tassen, skihelmen of handschoenen. Het merk dat ooit begon als een bedrijf voor sportzonnebrillen, is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal lifestyle- en sportmerk. SINNER heeft als slogan: ‘As I am’ (zoals ik ben) en moedigt daarmee mensen aan om hun eigen authentieke persoonlijkheid te koesteren. Het merk uit dit verlangen door producten te ontwerpen – in samenwerking met kunstenaars – die gewaagd zijn en soms net even anders dan je gewend bent. Daardoor past dat ene product van SINNER, precies bij jouw persoonlijkheid. De passie en zorg voor het maken van een bijzonder en origineel product, zie je ook terug in de kwaliteit ervan.

De voordelen van een goede goggle

 

Ok, dan kunnen we nu samen met SINNER de berg af! De hoogste tijd om aan je uit te leggen wat de voordelen zijn van het dragen van een goede goggle. Als bescherming tegen de sterke ultraviolette straling op de piste: kies altijd voor een goggle met 100% UVA/UVB/UVC-bescherming. Ook wens je een goggle die je goed zicht geeft. Daarvoor zijn 2 zaken van essentieel belang: de goggle mag niet beslaan en de lens moet geschikt zijn voor verschillende weertypes. Het beslaan van de lens voorkom je met een goede goggle die beschikt over een dubbele lens, anti-condens coating en lensventilatie. De lenzen van de goggle bepalen of deze geschikt is voor elk weertype. Het beste is om er één te kiezen met een verwisselbaar lenssysteem, zodat je de lens aanpast op het weertype. Daarnaast wil je dat hij fijn en comfortabel zit en perfect aansluit op je skihelm – trouwens ook heel belangrijk voor je veiligheid, een goede skihelm.

 

Productreview: de Nauders goggle

Om de kwaliteit, het zicht en het comfort van de SINNER goggles met eigen ogen te aanschouwen, testen we een bijzondere goggle van SINNER: de Nauders. Deze goggle is gegoten uit een eigen mal en heeft daardoor een unieke vorm; als je naar de voorkant van de bril kijkt, zie je bijna alleen maar lens. Op het moment dat we de bril opzetten, merken we gelijk wat het voordeel hiervan is: het zichtveld van de bril is enorm. De bril wordt standaard geleverd met 2 type lenzen: Een SINTEC lens voor normale omstandigheden en een spiegellens voor zonnige omstandigheden.  Over beide lenzen zijn we zeer te spreken: ze verminderen vervelende schitteringen of reflecties en verhogen het contrast, daarnaast is de dieptebeleving bij beide lenzen subliem. Verder voelt de bril stevig aan en is het draagcomfort uitstekend, de dubbele laag schuim rond het frame voelt zacht aan, zonder vervelende drukpunten. En wat we ook zeker niet ongenoemd mogen laten, is het uiterlijk van de bril. Op plaatjes lijkt de Nauders mooi, maar als je ‘in het eggie’ de reflectie van de zon op de grote gekleurde lenzen van de goggle ziet, dan aanschouw je pas zijn ware schoonheid. We zijn dan ook snel weg geskied bij onze vrienden van SINNER en hebben – we zijn er niet trots op, wel blij mee – de bril stiekem gehouden.

 

 

 

 

Uitgelichte producten

48% korting
€ 149,99 € 76,99
18% korting
€ 159,99 € 129,99

Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!