COVID-19: geopend met jouw veiligheid voorop
Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Voorpret: ga goed voorbereid op reis!

07 juli 2017


Voorpret: ga goed voorbereid op reis!

Het is bijna zo ver! Nog even en jullie zitten gezellig met z’n allen op de camping. Of misschien trek je dit jaar wel alleen de bergen in? Wat je deze zomer ook onderneemt, het is de hoogste tijd voor een laatste check… Heb je echt overal aan gedacht? 

Check, check, dubbelcheck!

Checkpoint 1. Vóór vertrek: remmen los, vloeistoffen gecontroleerd?

Misschien heb je het al gehoord, maar begin juli zijn alle 3300 praatpalen van de ANWB buiten werking gegaan. Voor ons als vakantiegangers betekent dit niet alleen dat we deze mooie gele rakkers moeten missen, maar ook dat we beter niet meer zonder opgeladen mobieltje de weg op kunnen gaan. Nog beter: voorkomen van  autopech door de auto voor vertrek grondig te laten nakijken. Vloeistoffen in de motorkap, check. Remmen en bandenspanning, check. Heb je een goede autoverzekering voor als het toch mis gaat? En heb je gedacht aan een reservesleutel? Niets zo vervelend als jezelf buitensluiten en voor altijd op je vakantiebestemming moeten blijven ;)

Checkpoint 2. Heb je alle verplichte én handige artikelen voor in de auto?

Veiligheid voor alles! Werkt de achteruitrijcamera? Is de caravan voorzien van schokbrekers en zichtbare markeringsstickers? In veel landen ben je bovendien verplicht om bepaalde attributen bij je in de auto te hebben, zoals een gevarendriehoek en veiligheidsvest. Sommige landen voegen daar nog een EHBO-doos aan toe. En weet jij waar je verplicht een (digitale) alcoholtester in de auto moet hebben liggen? Wij wel ;) De ANWB heeft alle regels namelijk heel handig opgesomd per land. Bekijk de checklist autovakantie, ga veilig op pad en voorkom boetes!

Checkpoint 3. En misschien een tent om in te slapen?

Okay, die autoreis duurt misschien wel een paar dagen, maar op de camping wil je pas echt van alle gemakken zijn voorzien. Als je niet de luxe hebt van een camper of caravan, betekent dat nog niet dat je het jezelf niet comfortabel kunt maken. Er zijn zoveel goede tenten! Maar wat goed is voor de één, is misschien wel superonhandig voor de ander. 

Deze flink afgeprijsde Tannon 320 Deluxe bijvoorbeeld, is een populaire tent voor grote families die ruimte en comfort willen, maar daardoor veel minder geschikt om mee rond te trekken. En waar moet je verder op letten als je een tent koopt? Er is zoveel keus! Eerder schreven we hier een blog over: Zo herken je een goede tent.    

Checkpoint 4. Vergeet je kleding en reistas niet!

Nu je de auto gecontroleerd en het onderdak geregeld hebt, wordt het tijd voor de allerlaatste check: die in je tas. Laten we beginnen met de tas zelf. Als je nog geen handige dagrugzak hebt voor op reis, dan is de Explorer 20 van ons eigen merk wel een mooie optie. De Explorer heeft veel handige vakken en ritsen, draagt enorm comfortabel.

En dan hebben we natuurlijk nog wat (outdoor)kleding in de aanbieding om mee te nemen op vakantie. Ervan uitgaande dat de dames hun reisgarderobe al lang op orde hebben, zaten wij voor ín de tas te denken aan deze zwembroek van Shiwi, fleecevest van Regatta en dit lekkere T-shirt van Fjällräven. Daar redden de mannen het deze zomer wel mee, toch? Nou, vooruit, dan tenslotte ook nog een fijn fleecevest voor dames van Regatta!

 

Namens het Vrijbuiter team: een fijne vakantie


Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!