Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Tips voor de eerste keer backpacken

28 april 2018


Backpacken tips

Als je voor de eerste keer gaat backpacken, breekt het angstzweet je misschien al snel uit... Ver weg van je veilige thuis, de grote wereld in! Om te voorkomen dat je binnen een week weer huilend bij je moeder op de stoep staat, geven wij je graag 10 tips mee. Met deze tips op zak kun je maximaal genieten en minimaal stressen. Lekker toch? We geven je 5 tips voor een goede voorbereiding en 5 tips die tijdens je reis van pas komen. We wensen je alvast de beste tijd van je leven toe!

5 tips voordat je op reis gaat

1. Sluit een reisverzekering af

Sluit altijd een goede reisverzekering af voordat je op reis gaat. We gaan er natuurlijk vanuit dat je niets vervelends overkomt, maar als er toch iets fout gaat tijdens je avontuur, dan kan een reisverzekering je redding zijn. Goed om te weten is dat de module 'medische kosten' het verschil vergoedt tussen het Nederlandse zorgtarief en de kosten van de behandeling in het buitenland. Stel je voor dat een behandeling in land X je 200 euro kost en in Nederland 150 euro, dan vergoedt je reisverzekering 50 euro en je zorgverzekering 150 euro.

2. Laat je inenten

Het doet even pijn zo’n prik in je billen. Maar dat toch liever dan een enge tropische ziekte? Zoek van tevoren uit welke inentingen je nodig hebt voor het gebied dat je gaat bezoeken en haal ze op tijd. 

3. Koop een goede backpack

Backpacken zonder rugtas is als fietsen zonder stuur. Het is dan ook belangrijk om een goede backpack te kiezen die bij jou en je reis past. Hou bij de keuze van je backpack het type reis dat je voor ogen hebt in je achterhoofd. Ben jij van het type relaxte backpacker die zichzelf van hostel naar hostel laat rijden en loop je liever geen meter extra met die zware tas op je rug? Dan zal een backpack met een inhoud van 50-60 liter voldoende voor je zijn. Ben je van plan om helemaal ‘Freek Vonk’ te gaan in de natuur met een tent? Denk dan eerder aan een backpack met een inhoud van 60-70 liter. Backpacks zijn eigenlijk net mensen: je vindt ze in alle vormen en maten. Kies voor een backpack die voor jou lekker zit en past bij je reis. Onze specialisten helpen je graag in het maken van een topkeuze.

4. Word vrienden met je tas

Als je een backpack hebt uitgekozen en je spullen hebt verzameld, is het tijd om in te pakken. Je zult nog vele uren samen met je backpack doorbrengen, dus we raden je aan om alvast verkering met je backpack te nemen en elkaar lekker te ontdekken. Prop je backpack niet willekeurig vol met spullen, maar probeer alles een vast plekje te geven. Verdeel het gewicht van je spullen zo gelijk mogelijk over je hele backpack. Heb je geen idee wat je allemaal mee moet nemen op je reis? Geen probleem: wij hebben al een backpack checklist voor jou gemaakt. En vergeet niet, less is more.

5. Lees je in

Probeer je zoveel mogelijk in te lezen in het land waar je naartoe gaat. Het is leuk om meer te weten te komen over de taal, cultuur, geschiedenis en bezienswaardigheden van het land dat je gaat bezoeken. Imponeer je mede-backpackers met al je opgedane kennis en misschien huren ze je wel in als gids.

5 tips voor tijdens je reis

1. Take it easy

Sommige reizigers denken dat backpacken een spelletje Risk is, waarin ze in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk landen moeten veroveren. Begrijp ons niet verkeerd, het is fantastisch om veel landen te zien, maar het hoeft geen doel te zijn. Als je het ergens naar je zin hebt, blijf daar dan lekker een tijdje rondhangen. Who cares? Pas ook op met een te strakke planning. Het leuke aan backpacken zijn namelijk de onverwachte avonturen die op je pad komen. Bovendien heb je de rest van je leven nog genoeg tijd om agenda’s vol te plannen.

2. Reisgids

Een reisgids is een handig hulpmiddel op reis. Voor bijna elk land of gebied bestaat tegenwoordig wel een reisgids. Toch hebben reisgidsen niet altijd alle waarheid in pacht. Vraag daarom reisgenoten of locals om (aanvullende) informatie en kom op plekken waar je anders nooit gekomen was. Spannend! Sluit je ook aan bij speciale Facebook groepen zoals 'Backpackers NL', 'Azië Backpackers' en 'Australië Reizigers', en deel met elkaar je ervaringen.

3. Laat je tas nooit alleen

Je backpack is je beste vriend op reis. Zorg er altijd voor dat je bij hem in de buurt blijft en verlies hem niet uit het oog. Laat je je vriend toch alleen, neem dan altijd een klein tasje mee waar je je paspoort, pasjes en wat geld instopt. Als je backpack bij terugkomst verdwenen blijkt te zijn, heb je in ieder geval je belangrijkste items nog! Om te voorkomen dat iemand anders in je tas gaat rommelen is het handig om je backpack 'op slot te doen'. Koop een beschermhoes die je om je backpack kunt doen of een slotje zodat je je backpack vast kunt maken.

4. Leer de basics van een taal

Probeer de taal van het land dat je bezoekt te leren spreken. We snappen heus wel dat jij geen Ivo Niehe bent en 12 talen vlekkeloos spreekt, maar de basics van een taal kan iedereen leren. Zelfs met een houtje-touwtje taalkennis kun je al laten zien aan de locals dat je je best doet om hun taal te spreken. Locals zullen dit waarderen en ze hebben weer wat om te lachen.

5. Hou een blog of dagboek bij

Hoe zorg je ervoor dat je je avonturen nooit vergeet? Schrijf ze op! Begin bijvoorbeeld een online blog of maak een speciale Travel Instagram, waar je dagelijks foto's op post en maak je vrienden thuis chronisch jaloers. Of hou al je ongecensureerde verhalen lekker voor jezelf en schrijf ze op in een travel dagboek. Leuk om later terug te lezen! Extra tip: hier kun je ook allemaal kleine herinneringen in plakken, zoals bonnetjes, entreekaartjes en vliegtickets. 

 

Gerelateerde producten

30% korting
€ 149,99 € 104,99
70% korting
€ 119,99 € 35,99
30% korting
€ 27,99 € 19,59
70% korting
€ 25,95 € 7,78
50% korting
€ 29,99 € 14,99

Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!