Tip! Dit skottelbraai recept moet je proberen!

27 juli 2018


Skottelbraai recept: Snelle zomerse vega roerbakschotel

Dit skottelbraai recept is een vegetarische roerbakschotel met Aziatische invloeden en erg lekker. Toen ik dit recept voor het eerst maakte vond ik het best een beetje spannend om te maken. Er zit namelijk spitskool en lychee in dit recept, geen ingrediënten die ik dagelijks gebruik. Toch heb ik het geprobeerd. Het resultaat was verrassend lekker. Zelfs de kinderen hebben van de mie en lychees gesmuld.

Net even anders dan een gewoon skottelbraai recept

Zelf heb ik de paella pan gebruikt om het gerecht klaar te maken maar het kan ook prima op de skottel. Het fijne van dit camping recept is dat je als je éénmaal alles gesneden hebt, je alles alleen nog maar hoeft te roerbakken. Het is een kwestie van alles in de juiste volgorde in de paella pan of skottelbraai doen en klaar. Dit gerecht is net even wat bijzonderder dan de campinggerechten die wij normaal op tafel zetten maar net zo makkelijk en snel.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 grote rode paprika
  • 1 prei
  • 1 middelgrote ui
  • ¾ spitskool
  • 300 gram roerbaktofu of quorn
  • 1 blikje lychees
  • 400 gram roerbakmie
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • Olijfolie
  • Lekker met kroepoek

Zo maak je het

Dit Paella Braai recept vraagt enige voorbereiding in snijwerk maar is daarna snel te bereiden:
Snijd een grote rode paprika, prei, ui, en spitskool in dunne stukjes/reepjes.
Verhit de olie in de Paella Braai of skottelbraai en roerbak de tofu/quorn 3 a 4 minuten.
Kook ondertussen de roerbak-mie volgens recept op de verpakking.
Voeg de gesneden ui, paprika prei en spitskool aan de Paella Braai toe en bak deze 4 á 5 minuten mee. Ondertussen regelmatig roeren.
Laat de lychees uitlekken. Snij deze in kleine stukken en voeg de ketjap en lychees toe aan de groenten in de skottelbraai en blijf omscheppen.
Voeg als de mie klaar is deze toe aan de skottelbraai en roer het goed door de groenten heen en laat het geheel nog 1 á 2 minuten roerbakken.
Maak de borden op, strooi er wat kroepoek overheen en je Paella Braai recept: 'Snelle zomerse vega roerbakschotel met lychees' is klaar.

Maak er je eigen skottelbraai recept van

Op dit recept valt eindeloos te variëren. Je kunt de spitskool prima door een ander soort kool vervangen. Ook kun je de ketjap vervangen door chilisaus om een wat meer pittige smaak toe te voegen. Genoeg mogelijkheden dus om dit lekkere frisse camping recept je eigen te maken.  Ga je het proberen? Laat dan even weten wat je er van vond!

Eet smakelijk!


Bekijk alles voor de skottelbraai van Cadac >
  ______________________________________________________
Tjerk Romkema, oftewel Kampeermeneer is kampeerblogger en kampeert al zijn hele leven. Met zijn gezin kampeert hij het liefst in een tent of vouwwagen maar flirt af en toe ook met een campertje. In slaap vallen met het geluid van regen op het tentdoek, kampvuurtjes bouwen, spelletjes bij kaarslicht en lekker ontdekken. Daar wordt hij blij van. Zowel op zijn kampeerblog als voor het Vrijbuiter blog deelt hij zijn kampeerervaring in de vorm van kampeerhacks, must camp campings en kampeertips en verhalen.

Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!