Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Productreview: Tjeerd en Kim testen wandeluitrusting

31 oktober 2017


Productreview: Tjeerd en Kim testen wandeluitrusting 

Wij vinden natuurlijk dat we de beste wandelcollectie hebben. Maar vinden jullie dat ook? Uit vele inzendingen hebben wij één testduo uitgekozen om onze wandelcollectie zelf eens uit te proberen. Kim en Tjeerd zijn de gelukkige winnaars en hebben de afgelopen maand vijf wandelproducten van Vrijbuiter getest! In deze blog lees je hun avonturen en ervaringen met deze producten. Hoor je ook eens van anderen wat zij van onze wandelcollectie vinden!

Wandelschoenen – Merrell  

We waren dolblij toen we de testproducten konden ophalen bij Vrijbuiter. Wat mochten wij mooie producten testen! In de winkel hebben we allebei meteen onze Merrell Moab FST wandelschoenen aangetrokken. Wat ons direct opviel, was de grip die je hebt met deze wandelschoenen. Het zijn voor wandelschoenen zeer lichte schoenen. Dat was enorm fijn bij de lange wandelingen die wij tijdens het testen hebben gemaakt. Zowel op bosgrond als op het natte gras behoud je je grip en dat is erg prettig. Het is een lage wandelschoen en dat moet wel bij je wandeling passen. De schoenen zitten prettig, maar wanneer je door hoog gras loopt, merk je wel dat je lage wandelschoenen aanhebt. Daarnaast moesten wij even wennen aan de dikke lip van de schoen. De schoen is absoluut waterdicht dus de Gore-tex doet zijn werk!

Wandelsokken – Bridgedale

De sokken hebben wij in zowel onze wandelschoenen als in onze gympen getest. Daarbij kwamen voor ons allebei de Trail sokken het best uit de bus. Bij de Trail sokken hadden we helemaal geen last van zweetvoeten. De sokken zijn erg comfortabel, de verstevigingen rondom de enkel, wreef en tenen zorgen ervoor dat de sok goed blijft zitten en niet opkrult tijdens het lopen. De Trail sokken zijn wel dikke sokken en daardoor zijn ze minder geschikt voor in gympen. Daar zijn de Ultra Light sokken weer perfect voor! Ook deze sokken zijn erg comfortabel.

Thermosflessen – Stanley 

We hebben de Stanley thermosflessen uitgeprobeerd met zowel een koude als warme inhoud. Wat enorm prettig is aan deze flessen is dat bij een warme drank de fles aan de buitenkant koel blijft. Daarnaast zijn de flessen absoluut lekdicht. Wij hebben deze flessen uitgeprobeerd tijdens meerdere, lange tochten. Ook onze kinderen van 8 en 10 jaar oud deden met ons mee! De doppen zijn van een zeer prettig formaat, waardoor je ze ook kunt gebruiken als bekertje. Wij hebben de warme drank na 9 uur uit de fles gegoten en nog steeds was de warme drank warm! Wij hebben beide flessen aan de buitenkant van onze rugzakken gedragen tijdens wandelingen waarbij we ook moesten klimmen, waardoor zij ook met enige regelmaat ergens tegen aan werden gestoten. Dit was echter niet terug te zien aan de buitenkant van de flessen. De fles met een inhoud van 0,7 liter beviel ons als gezin bestaande uit vier het best, omdat je daar echt vier goede, volle bekers drinken uit kunt schenken tijdens een lange wandeling.

Rugzakken – Osprey

De pasvorm van de Osprey wandelrugzakken is goed, maar wel hoog. Daardoor moesten we even wennen aan deze rugzakken. De heupband zit net iets boven de heup, wat prettig zit. Het draagcomfort is hoog, doordat de schouderbanden erg zacht zijn. Bovendien heeft de tas een ventilerend rugpand, waardoor je echt geen zweetplekken op je rug krijgt. De rugzak zit echter wel wat krap wanneer je een dikke jas aanhebt. Wij hebben gewandeld, hardgelopen en geklommen met deze rugzakken op en hij bleef goed op zijn plek zitten. Heel erg prettig! Het is geen grote rugzak: het is echt een dagrugzak. Hij is goed waterdicht en het vakje aan de bovenkant (met rits) is zeer handig voor je portemonnee en sleutels. Evenals de kleine vakjes aan de zijkanten op de heupband. Daar passen je mobiel of gps-apparaat bijvoorbeeld goed in! Het voorvak van de tas vonden wij niet zo goed uitpakken. Het vak is prima voor bijvoorbeeld een wandelkaart, maar door de verticale sluiting vallen sommige spullen er gemakkelijk uit. Daarnaast is het vak lastig te bereiken, doordat de opening onder een ‘klep’ zit. Een voordeel daarvan is natuurlijk dat het voor zakkenrollers ook moeilijker wordt om iets uit het voorvak te jatten!

Vuurmaakgadget - Light My Fire

Helaas was het iets te nat om deze vuurmaakgadget uit te proberen, maar we gaan zeker op een droger moment nogmaals een poging doen, want het lijkt met name onze meiden zeer leuk om uit te proberen!

Al met al zijn wij zeer positief over de producten die wij hebben mogen testen voor de Vrijbuiter!

Geteste producten


Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!