COVID-19: geopend met jouw veiligheid voorop
Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Productreview: de Bataleon snowboardtest

06 januari 2018


Productreview: de Bataleon snowboardtest in Oostenrijk

Wij weten het liefst alles over de producten die bij ons in de winkel liggen. Daarom proberen we zoveel mogelijk spullen zelf te testen, want als je een product zelf ervaart, weet je precies wat er goed aan is, wat het gevoel erbij is en bij welk type klant het past. Dat testen is natuurlijk een vervelende klus voor de medewerkers van Vrijbuiter, denk aan: verplichte barbecues, het testen van loungesets of reisjes naar de sneeuw in Oostenrijk.

 Deze winter stuurden we zonder pardon een aantal medewerkers de berg in Oostenrijk op om aldaar producten te testen. Zo testten Babs en Mikel – ons doorgewinterde snowboard-testpanel – 2 snowboards voor ons: de Bataleon Feelbetter, de Bataleon Fun.Kink.

Productreview: Bataleon Feelbetter Snowboard

Het Feelbetter board van Bataleon wordt voor ons getest door Babs. Ze werkt als verkoopspecialist bij Vrijbuiter, maar is daarnaast ook gediplomeerd snowboardinstructrice. Dit maakt Babs, met al haar boardervaring, een zeer gewaardeerd lid van het Vrijbuiter snowboard-testpanel. Over het Feelbetter board van Bataleon zegt ze het volgende: “Het board beschikt over de triple base technology (3TB), waardoor het middenstuk van het board vlak is, maar de randen een beetje opstaan – goed te zien bij de nose en de tail van het board. Deze techniek geeft het board veel drijfvermogen en controle, vooral op oneffenheden merkte ik echt een verschil. Verder ben ik zeer te spreken over de kwaliteit van het board. Het is niet per se een beginnersboard, alhoewel ik denk dat een beginner er ook aardig op weg komt, maar vooral voor de meer gevorderde boarder is dit echt een topboard waar je jaren mee vooruit kan. Minpunten? Zelf moet ik nog wennen aan de nieuwe bindingen. Het verstellen van de bindingen gaat niet met schroeven (zoals bij de meeste bindingen), maar met een kliksysteem. Het is een zeer gebruiksvriendelijk systeem en de schroevendraaier hoeft niet meer mee de berg op, maar je hebt wel net iets minder controle in het afstellen van je board. Gelukkig kun je er wel altijd andere bindingen opzetten, mocht je dat willen.”

Productreview: Bataleon Fun.Kink Snowboard

Het volgende board, de Fun.Kink van Bataleon, werd met veel plezier getest door het tweede lid van ons snowboard-testpanel: verkoopspecialist Mikel. Met zijn 20 jaar piste-ervaring is hij een echte expert op snowboardgebied. Mikel zei het volgende over de Fun.Kink van Bataleon: “Een heel fijn allmountain board, waar je eigenlijk alle kanten mee op kan. Het board is flexibel genoeg voor een rondje in het funpark, maar toch stijf genoeg om ook op hoge snelheid stabiliteit mee te ervaren. Verder ben ik zeer te spreken over de triple base technology (3TB), dit zorgt ervoor dat de neus niet in de sneeuw duikt en je kunt er lekker scherp mee door de bochten. Al met al een zeer geschikt board voor iemand die de techniek van het snowboarden beheerst, maar zich niet wil limiteren tot een stijl binnen het snowboarden. Het is trouwens nog wel leuk om iets te vertellen over het logo van het merk – te herkennen aan de hand met 3 opgestoken vingers. Dit is hét Bataleon handgebaar en net als motorrijders groeten Bataleon boarders elkaar met dit gebaar op de piste. En als je in alle opwinding vergeten bent hoe dat gaat, kijk dan vlug op je board, daar staat het namelijk levensgroot op.”

Benieuwd naar deze snowboards? In onze megastores kun je deze, en meerdere snowboards in het echt bekijken. Onze wintersport specialisten, zoals Babs en Mikel, helpen je graag bij het vinden van de snowboard die bij jou past.

Bekijk ook onze review over HEAD ski's >


Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!