Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Op avontuur in Nederland: meerdaagse kanotrektocht door de Weerribben

31 juli 2020


Op avontuur in Nederland: meerdaagse kanotrektocht door de Weerribben

Samen met onze buitenpartner Outdoor Valley, organiseren we deze zomer prachtige, meerdaagse kanotrektochten door de Weerribben. Deze tochten duren 3 of 5 dagen en onderweg kampeer je midden in de prachtige natuur. Deze tochten zijn volledig zelfstandig, dus zonder gids. Benieuwd hoe dat gaat? Lees hieronder het verhaal van Jasperien die er met haar dochter Mylene op uit trok. #samenopavontuur


Probeer je voor te stellen:
Je glijdt met een kano door talrijke slootjes, omringd door bos. Je stopt even met peddelen. Volkomen stilte. Je kijkt opzij en ziet bomen en varens weerspiegelen op het wateroppervlak. Er drijven waterlelies voorbij. Schrijvertjes draaien rondjes op het glasheldere water. Je vaart voorzichtig verder en ziet waterplanten meedansen op het ritme van de peddels. 

Nog even doorvaren en je glijdt een totaal andere wereld in. Met riet bedekte huizen, ophaalbruggen, tuinen vol hortensia's, een nestpaal met een ooievaarspaartje. Een dorpje genaamd Nederland. Boerenzwaluwen schieten in snel tempo boven je hoofd.

Als je het dorp bent gepasseerd vaar je plotseling tussen weilanden. Koeien kijken verbaasd om. Je ziet een hondenkop nieuwsgierig tussen het riet kijken. Dan draai je een meer op. Het donkerblauwe water steekt mooi af tegen het frisgroene gras. Wind in de haren. Andere boten passeren. Tijdens het varen heb je mooie gesprekken met je dochter; gesprekken waar je in je hectische leven te weinig aan toe komt.

Muggenbeet
De volgende bestemming is het dorpje Muggenbeet. Je zet op een kleine camping de tent op, met uitzicht op het water. Maakt samen een pastamaaltijd, wat met één brandertje een logistieke uitdaging is. Maar het smaakt heerlijk. Verrassend goed slapen op een stevig slaapmatje in een mugvrije tent (wat misschien verrassend is, gezien de naam van het dorp). De volgende ochtend vaar je verder. Dwarsgracht staat op het programma. Het lijkt op Giethoorn, maar dan zonder grote toeristenstromen.

Na drie dagen varen is de reis voorbij. Maar het voelt alsof je veel langer weg bent geweest. Wat een fijne prijs was dat, een driedaagse kanotocht met Mylene door de Weerribben. Ik ben zeker van plan nog een keer terug te komen. En ook bijzonder om een keer met Mylene alleen op pad te zijn. Gouden momentjes die niemand ons meer afpakt. Bedankt Vrijbuiter en Outdoor Valley!

Ook meemaken?
Voor iedereen die van actieve vakanties houdt en de schoonheid van ons prachtige land wilt ontdekken is dit een aanrader. Je kunt je inschrijven voor de kanotocht vanaf 2 personen. Kano-ervaring is geen vereiste. Outdoor Valley verzorgt de kano, zwemvest en de peddel. Van ons krijg je een huur kampeeruitrusting mee die zorgvuldig samengesteld is door Vrijbuiter outdoor specialisten. Dit samen maakt dat je klaar bent om zelfstandig te kanokamperen. Meer weten, bekijk de website van Outdoor Valley en schrijf je in voor deze unieke ervaring.
Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!