Helaas is het nu niet mogelijk om online te bestellen.
Openingstijden Gouda en Zaandam.
Ontdek ons atelier in Roden

02 februari 2018


Ontdek ons atelier in Roden

Klanten die al langer in de Vrijbuiter megastore in Roden komen herinneren zich het vast nog: ons atelier in de winkel. Dit ‘open atelier’ was een plek waar klanten graag even langsliepen om met eigen ogen te aanschouwen hoe wij tenten repareren. We besloten in 2015 om te verhuizen naar een groter, ruimer en professioneler atelier, dat niet meer vrij toegankelijk is voor klanten. Voordeel: in het nieuwe atelier kunnen meer reparaties uitgevoerd worden. Maar deze noodzakelijke ontwikkeling heeft tot gevolg dat we tegenwoordig minder persoonlijk contact met de klant hebben en de klant kan niet meer van dichtbij de ambacht van het repareren van tenten kan ervaren. 
Kortom, de hoogste tijd om het atelier in Roden in de spotlight te zetten en jou mee te nemen voor een kijkje achter de schermen. Verder leggen we uit wat het atelier uniek maakt, welke specialisten er werken, wat de werkwijze is en welke stappen je zelf moet volgen als je schade aan je tent hebt. 

      

Een uniek atelier

Als we rondkijken in het ruime en lichte atelier zien we grote werktafels, met daarop verschillende soorten hypermoderne naaimachines. Maar als we verder kijken zien we ook allerlei soorten groot en klein handgereedschap. Dit geeft een mooie weerspiegeling van de manier van werken in het atelier: de modernste apparatuur en techniek worden gecombineerd met verfijnd handwerk. Op deze manier leveren we reparaties en aanpassingen op maat en garanderen we de hoogste kwaliteit. Alle Vrijbuiter tentreparaties en aanpassingen aan tenten worden uitgevoerd in het atelier in Roden; dus waar je je tent ook inlevert, deze komt in Roden op de werktafel te liggen! Als jij schade hebt aan je favoriete tent kunnen we dat in veel gevallen voor je repareren, zonder dat je een nieuwe tent hoeft te kopen. Het atelier levert hiermee een grote bijdrage aan het servicebeleid van Vrijbuiter.

Specialisten in tentreparatie

Binnen Vrijbuiter worden ze wel ‘de dames van het atelier’ genoemd: de 4 vrouwen die werken in het atelier en de drijvende kracht zijn achter alle reparaties en aanpassingen aan tenten. Binnen Vrijbuiter beschikken deze vrouwen over zeer veel materiaalkennis. Het repareren of aanpassen van een tent vraagt veel meer dan professionele naaivaardigheden. Je moet precies weten hoe een tent gemaakt is en uit welke materialen de tent bestaat. Deze kennis in combinatie met de juiste vaardigheden zorgen ervoor dat we in het atelier dé specialist zijn op het gebied van tentreparatie. 

        

Reparatie op maat

Een fluitje van een cent voor ons dus, die tenten repareren. Nee zeker niet! Elke schade of aanpassing aan een tent is anders en het repareren van een tent blijft vakkundig maatwerk. Daarnaast moet de tent dezelfde functionaliteiten na een reparatie behouden: een 100% waterdichte tent moet ook na reparatie nog steeds 100% waterdicht zijn. Deze uitdagingen gaan onze specialisten in het atelier iedere dag, met een vrolijk lach op het gezicht, aan. Want behalve een zeer professionele werkplek, is het atelier een plek waar altijd een gezellige sfeer heerst. 

Werkwijze 

In het oude ‘open atelier’ liepen klanten binnen om met onze specialisten te overleggen wat er moest gebeuren aan een tent. Het huidige atelier is niet meer open voor klanten. Is persoonlijk contact met de specialisten nog wel mogelijk dan? Ja, dat kan. In sommige gevallen is het noodzakelijk om een aanpassing met een deskundig persoon te bespreken. Laat ons via de e-mail weten dat je graag een afspraak wilt maken en leg je probleem alvast voor (dit kan alleen bij ons filiaal in Roden). Wij plannen deze dan voor je in. Het is verder goed om te weten dat we van tevoren altijd beoordelen of een schadegeval of een aanpassing door ons gerealiseerd kan worden. Soms is een aanpassing niet uitvoerbaar of een schade gewoon simpelweg te groot om hersteld te worden. Hierin geven we altijd een eerlijk advies.

Ik heb schade wat nu? 

Als je schade aan je tent hebt kun je je tent inleveren bij één van de Vrijbuiter megastores in het land. Wij zorgen ervoor dat je tent in het atelier in Roden terecht komt. Een medewerker van de servicebalie vult samen met jou een formulier in wat we meesturen met de tent. Voordat je de tent inlevert geven we je nog graag 5 tips mee.

1. Maak foto’s van de schade, het liefst als de tent nog staat. Deze foto’s sturen we graag mee met de aanvraag voor reparatie, zodat onze specialisten van het atelier de schade goed kunnen beoordelen. 
2. Breng je tent zo snel mogelijk weg. Een goede reparatie kost tijd. Vooral in het voorjaar kan het daarnaast druk worden in het atelier en moet je rekening houden met een wachttijd. Wij adviseren dan ook om de tent, als je schade hebt, zo snel mogelijk te komen brengen. Dan weten we zeker dat je tent klaar is voor je volgende kampeeravontuur. Wij proberen de tent binnen 14 dagen te beoordelen en komen via de mail met een prijsopgave.
3. Onthoud waar de schade aan de tent zit. Bij het inleveren van de tent vul je een formulier in waar je de plek van schade op de tent aangeeft. 
4. Lever de tent droog en schoon in. Onze machines kunnen beschadigen van een tentdoek waar zand of modder op zit. 
5. Als je niet zeker bent welke tentonderdelen je mee moet nemen voor een reparatie, neem dan even contact met ons op. Wil je bijvoorbeeld een rits aan de voortent vervangen? Dan hebben we mogelijk ook het bijbehorende zijwand nodig. Om je een extra ‘op en neer ritje’ naar huis te besparen, neem van tevoren even contact op. 

Nog vragen voor ons? Stuur een mail naar atelier@vrijbuiter.nl of neem telefonisch contact op met onze klantenservice

      


Naar overzicht

Vrijbuiter NL
0 10 0

Een moment, we updaten jouw winkelmand!