COVID-19: wij zijn open met uw veiligheid voorop!
Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Ontdek het verhaal van Coleman!

12 juli 2018


Het verhaal van Coleman: van de helderste lamp tot de donkerste tent

Het verhaal begint meer dan een eeuw geleden in Brockton, Alabama. Een jonge William Coffin Coleman, een voor de wereld nog onbekende verkoper van typmachines, liep na een lange dag werken huiswaarts, tot hij plotseling stopte voor de etalage van een kleine drogisterij. Zijn mond viel open van verbazing. Daar in die etalage zag hij voor het eerst in zijn leven het witte, heldere licht van een gaslamp. In die tijd branden nog alle lampen op petroleum met een herkenbare geur en een flikkerend oranje licht; het contrast met het licht van een gaslamp was groot. De jonge Coleman was zo onder de indruk van de lamp dat hij besloot een eigen bedrijf te beginnen en de wereld kennis te laten maken met dit ‘nieuwe licht’.
Nu meer dan 100 jaar later is Coleman van een klein lampenbedrijf uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste outdoormerken. Hoe dat zo gekomen is, leggen we je uit. Ook reviewen we voor jou een uniek product van Coleman: de Blackout Bedroom tent. En we beantwoorden de vraag: maken ze eigenlijk nog wel lampen?

Van lamp tot outdoormerk

De eerste gaslantaarn die Coleman op de markt bracht (de Coleman Arc Lamp), was gelijk een groot succes. Duizenden verkochte lampen verder besloten ze om ook andere producten aan het assortiment toe te voegen, bijvoorbeeld kookpitjes op gas. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vervulde Coleman een bijzondere rol door deze gaslampen en -pitjes te leveren aan de geallieerde Amerikaanse soldaten die vochten aan het front in Europa. Na de oorlog nam het productaanbod verder toe en kwam de focus steeds meer te liggen op kamperen en outdoor. Vandaag de dag is het merk Coleman niet meer weg te denken uit de outdoorwereld met een brede selectie aan producten: tenten, slaapzakken, luchtbedden, zaklampen, koelboxen en ga zo maar door. En hoewel de lamp als product allang niet meer centraal staat, zijn ze ‘m niet vergeten: kijk maar eens naar het logo van Coleman.

De lamp anno nu

Coleman maakt tegenwoordig zo veel producten, ze zijn toch niet vergeten hoe je een goede lamp maakt? Natuurlijk niet! Als voorbeeld pakken we de CPX Led Classic erbij. Als je in eerste instantie naar de lamp kijkt, denk je misschien, zoveel is er niet veranderd door de jaren heen, maar niets is minder waar. Ondanks zijn klassieke uiterlijk – zo’n legendarisch, authentiek design verander je vanzelfsprekend niet – zit-ie vol met moderne technologie. De lichtsterkte van 250 lumen is indrukwekkend en na opladen geeft hij rustig 85 uur licht (op minder vermogen zelfs 120 uur). Een ideale lamp voor op de camping, in de tuin of tijdens een van je outdoor avonturen.

Review: Blackout Bedroom tenten

Oké, licht maken kunnen ze bij Coleman dus wel, maar… een andere belangrijke vraag: kunnen ze ook donker maken? Het antwoord op deze vraag vinden we terug in de serie Blackout Bedroom tenten. We testen voor jou de Coleman Festival 3 en de Kobuk Valley 3 en 4 plus. Deze tenten beschikken over de Blackout Bedroom-technologie die ervoor zorgt dat 99% van het daglicht je slaapcabine niet bereikt. En geloof ons dat merk je! Je kunt niet alleen ’s ochtends langer uitslapen, de tent blijft overdag ook een stuk koeler en ’s nachts warmer. Vooral die ‘langer uitslapen eigenschap’ maakt het een ideale tent voor festivalgangers die tot in de late uurtjes door willen dansen. Maar het is veel te kort door de bocht om deze tenten alleen als ‘festivaltenten’ te bestempelen. Deze kwalitatief zeer goede, lichtwerende tenten zijn namelijk ook echte alleskunners op de camping. Ideaal bijvoorbeeld voor gezinnen met jonge kinderen die tussen de middag nog even slapen of voor mensen die slecht slapen met veel licht. Eigenlijk – om een lang tentverhaal kort te maken – komt zo’n donkere, goed isolerende tent de nachtrust van iedere kampeerder ten goede. Ervaar het zelf maar eens!

Ontdek de producten van Coleman

50% korting
€ 174,99 € 87,49
31% korting
€ 159,99 € 109,99
30% korting
€ 69,99 € 48,99
50% korting
€ 34,99 € 17,49

Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!