COVID-19: geopend met jouw veiligheid voorop
Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Ontdek BioLite: een merk met een missie

06 maart 2018


BioLite: een merk met een missie

Het bijzondere verhaal van BioLite begint bij een ontmoeting tussen Jonathan Cedar en Alec Drummond op een designbeurs in New York, waar een gedeelde fascinatie voor het ontwikkelen van duurzame producten de 2 samenbrengt. Alec presenteerde zijn idee voor een energiezuinig kookbrandertje dat op hout brandt in plaats van op fossiele brandstof. Jonathan, een fanatieke kampeerder met een technische achtergrond, was dolenthousiast over het idee en besloot zijn kennis te delen en vormde een team met Alec. Vele korte nachten en een dozijn prototypes later, kwamen ze met de ‘BioLite CampStove’: een energiezuinige, mobiele kookbrander op hout waarmee een rookloos vuur maakt terwijl je ondertussen je telefoon oplaadt met thermisch verkregen energie van het vuur. Jaren, en vele producten later, presenteert BioLite een nieuw revolutionair systeem dat je (mobiele) huis voorziet van licht, stroom en muziek, verkregen uit energie van de zon: de ‘SolarHome’. We vertellen je straks alles over dit revolutionaire product, maar eerst gaat het verhaal over een merk met een bijzondere missie verder…

Werken aan een betere wereld

De mannen kregen al snel door dat de potentie van de CampStove veel verder reikte dan de wereld van buitenrecreatie. Het product kon namelijk bijdragen aan een wereldwijd probleem. Iedere dag koken er 3 miljard mensen noodgedwongen boven een open vuur. De rook die daarmee ingeademd wordt, leidt alleen al tot 4 miljoen doodgeboren baby’s per jaar. De missie van BioLite werd dan ook al snel tweeledig: aan de ene kant ontwikkelen ze producten om het leven van een kampeerder makkelijker en duurzamer te maken, terwijl ze aan de andere kant met hun innovatieve producten de wereld een schonere en veiligere plek maken. Gebaseerd op de ‘CampStove’ werd de ‘HomeStove’ ontwikkeld: een groter formaat fornuis dat brandt op hout en niet rookt, wat de toxische uitstoot met 90% verlaagt. Tegenwoordig steunt BioLite tal van projecten waarin de HomeStove, een veilig kookalternatief biedt in arme landen over de hele wereld.

Overal energie

Inmiddels heeft het merk een groot aantal revolutionaire producten ontwikkeld die de manier waarop we koken, opladen en verlichten voor altijd veranderen. De missie van het merk BioLite luidt dan ook niet voor niets: ‘bring energy everywhere’. Denk aan handige powerbanks, mobiele verlichting, zonnepaneeltjes, handige ketels en energievriendelijke grills. BioLite staat nooit stil. Dat bewijzen ze maar weer eens door een nieuw product te lanceren (dit voorjaar verkrijgbaar bij Vrijbuiter): de SolarHome. Een fantastisch product dat je caravan, camper of kampeertent voorziet van licht, stroom en muziek, verkregen uit energie van de zon. Maar ook wederom een product dat perfect past binnen de dubbele missie van BioLite. Wat voor ons een duurzaam energiesysteem is voor op vakantie, is voor arme huishoudens zonder stoom een levensbehoefte.

De SolarHome

De SolarHome is een ingenieus mobiel energiestation dat werkt op energie van de zon. Dit ideale product voor kampeerders en rondtrekkers bestaat uit 3 lampen, een ‘controlbox’ en een makkelijk te installeren 6 watt zonnepaneeltje. De set is geschikt voor een flexibele opstelling, met andere woorden: je hangt de lampen gewoon op waar jij wilt, bijvoorbeeld 2 in de voortent en eentje als buitenlamp. Het grote voordeel aan de SolarHome is dat je niet meer afhankelijk bent van een plaatselijke stroomvoorziening. Dit maakt het product zeer geschikt voor mensen die rondtrekken met een camper of caravan, of voor ‘in the middle of nowhere kampeerders’. En als alles netjes hangt, zet dan een van je favoriete vakantiedeuntjes op en geniet de hele avond van muziek – de door de zon opgeladen batterij voorziet je lange tijd van stroom. 

De complete SolarHome set bestaat uit:  

  • 3 hanglampen die je afzonderlijk van elkaar bedient en voorzien zijn van bewegingssensoren.
  • Een eenvoudig te installeren 6 watt zonnepaneeltje.
  • Een controlbox met een led-display waarmee je alle functies van de box bedient. 
  • Een ingebouwde speaker met een FM-radio en een mp3-kaartlezer voor het afspelen van al je favoriete deuntjes.
  • 2 USB-poorten voor het opladen van je elektronische apparaten.
  • Een sterke interne batterij die de energie van de zon opslaat. 

Uitgelichte producten


Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!