Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling later aankomen dan normaal.
Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Neem de benen: ontdek je eigen stad

13 oktober 2017


Neem de benen: ontdek je eigen stad

Op vakantie zijn we dol op toeristische uitjes. Met de camera in de hand lopen we uren achter een gids aan en komen we alle geheimen van een stad te weten. Toch doe je dat in je eigen stad niet zo snel. Logisch, want je weet alles over je eigen stad toch al. Maar is dat wel zo? Je zult namelijk niet de eerste zijn die meer over Parijs weet dan over zijn eigen stad. Wil je de proef op de som nemen? Toets dan de kennis van je stad met een spannende en avontuurlijke Vrijbuiter stadswandeling. Bijvoorbeeld de ‘raad-het-plaatje-speurtocht’, de ‘super-te-gekke-stadsquiz’, of de ‘oost-west-thuis-best-GPS-tocht’. Deze spellen zijn superleuk om te doen tijdens familiedag, op een vrije zondag met het gezin, of met een kinderfeestje. En voor je het weet, wandel je zo een paar kilometer weg. Dus neem de benen en ontdek je eigen stad!

Stadswandeling 1: de ‘raad-het-plaatje-speurtocht’

Deze stadswandeling speel je met 2 (of meer) teams en een spelleider. Elk team krijgt 10 foto’s en een kaart met een afgebakend gebied of een uitgezette route. Op de foto’s staan kleine stukjes stad, bijvoorbeeld een foto van een gevel van een gebouw, of het haantje van een kerk. Het team dat als eerste de locaties van alle 10 foto’s op de kaart aan weet te kruizen en terugkeert naar het startpunt, wint. De foto’s voor het spel kun je op internet opzoeken of je kunt de foto’s zelf vooraf maken. Tip: maak het niet te makkelijk. 

Stadswandeling 2: de ‘super-te-gekke-stadsquiz’

In deze quiz draait het allemaal om de kennis van je stad. Verdeel de deelnemers in 2 (of meer) teams en geef ze een kaart mee met een wandelroute. Op de kaart staat een aantal locaties aangekruist. Op deze locaties beantwoorden de deelnemers een quizvraag. Bijvoorbeeld: “Jullie staan voor een gebouw dat nu een postkantoor is, maar als wat deed dit gebouw oorspronkelijk dienst? A: een ziekenhuis, B: een gevangenis, C: een snackbar, D: een kaasfabriek.” Het team dat de meeste vragen juist beantwoordt, wint! Geef het spel een extra dimensie door de teams bonuspunten te laten verdienen met grappige opdrachten onderweg zoals: strik de veter van een onbekende, steek kruipend een zebrapad over, of ga op de foto met een echte toerist. Jij als jury beslist wie er naar huis gaat met de hoofdprijs. 

Stadswandeling 3: de ‘oost-west-thuis-best-GPS-tocht’

Bij deze stadswandeling draait het allemaal om het vinden van de juiste coördinaten. Deel de deelnemers in 2 (of meer) teams in en geef ze een aantal lastige rekensommen om op te lossen. De antwoorden op de rekensommen vormen samen een coördinaat. De deelnemers vullen dit coördinaat in op hun telefoon (of GPS-apparaat) en lopen naar deze plek op de kaart, waar ze op zoek moeten naar aanwijzingen voor het volgende coördinaat. De aanwijzing kan een simpel papiertje op een boom zijn, maar ook een geheime schat verstopt op een raadselachtig omschreven locatie. De laatste locatie is een leuk koffiezaakje, lunchcafé of restaurant, waar een grote beker staat te wachten op het winnende team dat als eerste arriveert. 

 

Gerelateerde producten

30% korting
€ 199,99 € 139,99
30% korting
€ 69,99 € 48,99
20% korting
€ 119,95 € 95,96
20% korting
€ 149,99 € 119,99
20% korting
€ 189,99 € 151,99
20% korting
vanaf € 32,49

Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!