Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Merinowol en TENCEL®: een gelukkig huwelijk

06 april 2018


Merinowol en TENCEL®: een gelukkig huwelijk

In de bergen van het Nieuw-Zeelandse Zuidereiland graast een bijzonder schapenras: het merinoschaap. In de winter zijn de schapen gehuld in een dikke wollen vacht. Deze vacht houdt ze zelfs onder een winterse temperatuur van 20 °C onder nul, lekker warm. Maar als de zomer aanbreekt, stijgt de temperatuur soms tot wel 35 °C. Tja, daar sta je dan als schaap met je warme wollen jas in de zon, dat moet geen pretje zijn. Maar niets is minder waar, de schapen zijn door hun bijzondere vacht perfect bestand tegen deze wisselende omstandigheden. Merinowol is namelijk in de winter warm, maar in de zomer licht, ademend en isolerend. Dit maakt merinoschapen de ‘coolste’ schapen van de zomer!

Bij kleding van merinowol werkt dit precies hetzelfde: je kunt er een heerlijk warm vest voor in de winter van maken, maar net zo goed een licht en ademend shirt voor in de zomer. Het kledingmerk Icebreaker weet dit als geen ander en ze gaan zelfs nog een stapje verder. In hun ‘Cool-Lite’ serie combineren ze merinowol met het natuurlijke TENCEL®. De combinatie van deze 2 stoffen blijkt geniaal en houd je koel in extreem warme en vochtige omstandigheden. We vertellen je hier alles over en bespreken de voordelen van deze Cool-Lite technologie.

De voordelen van Cool-Lite

De bijzondere eigenschappen van merinowol kennen we inmiddels, maar wat is TENCEL® precies en waarom is de combinatie van deze 2 stoffen zo geniaal? Samen met het, onder outdoorliefhebbers zeer geprezen, kledingmerk Icebreaker leggen we dit aan je uit. TENCEL® is een duurzaam verkregen, natuurlijke vezel gemaakt van houtpulp van eucalyptusbomen. Deze sterke vezel absorbeert vocht als geen ander en droogt supersnel. In combinatie met het comfort en ademend vermogen van merino vormen de 2 stoffen een heel gelukkig huwelijk. Alle producten met een combinatie van TENCEL® en merino vallen binnen de Cool-Lite serie van Icebreaker. Hieronder de 5 grootste voordelen van Cool-Lite op een rijtje.

1. Extreem koel

Merinowol houd je van zichzelf al erg koel, maar door de toevoeging van TENCEL®, dat een hoog natuurlijk vochtgehalte heeft, blijf je zelfs onder extreem warme omstandigheden, heerlijk koel. De combinatie van de 2 stoffen is zelfs 40% koeler dan stof gemaakt van 100% merinowol. Neem bijvoorbeeld de Sphere Crewe Van Surf Life: een extra licht T-shirt – met een gaaf design – voor als het echt warm wordt!

2. Houd je droog

Als de temperatuur en de luchtvochtigheid buiten hoog zijn, begin je snel te zweten. Dit is al helemaal het geval als je actief bezig bent. Om ervoor te zorgen dat zweet afgevoerd wordt en je lichaam droog blijft, ben je op zoek naar kleding die ademt, vocht absorbeert en snel droogt. TENCEL® in combinatie met merino is precies wat je zoekt. TENCEL® neemt 50% meer vocht op dan katoen, droogt 2 keer sneller dan polyester en 3 keer sneller dan 100% merinowol.

3. Voorkomt nare geurtjes

Je kent het helaas wel, na een actieve dag in de zomerse zon, ruikt je shirt niet meer zo fris als aan het begin van de dag. Gelukkig zijn deze nare geurtjes met Cool-Lite geen onontkoombaar feit. Merinowol en TENCEL® zijn beide antibacteriële stoffen. Dit houdt in dat bacteriegroei op deze stof vele malen lager is dan op synthetische vezels, waardoor je nare geurtjes voorkomt en de hele dag lekker fris ruikt. Wel zo fijn voor jezelf (en je mede-avonturiers).

4. Superzacht

De combinatie van de 2 stoffen is zo zacht dat je er af en toe gewoon even aan moet zitten. De stof voelt heel comfortabel op de huid en merinowol, in tegenstelling tot gewoon wol, jeukt niet.

5. Duurzaam gemaakt

Zowel TENCEL® als merinowol zijn natuurlijke stoffen die biologisch afbreekbaar zijn. Icebreaker hecht ontzettend veel waarde aan duurzaamheid, natuurbehoud en dierenwelzijn. Zo zorgen ze ervoor dat de merinoschapen die de wol leveren een fijn leven in de vrije natuur hebben. Om dit welzijn te waarborgen heeft Icebreaker strenge regels met betrekking tot het welzijn van de schapen opgesteld. Deze duurzame aanpak zie je ook terug in de kwaliteit van de producten: de producten uit de Cool-Lite serie zijn eerlijke producten van uitzonderlijk hoge kwaliteit gemaakt door mensen die een liefde voor buiten met je delen. Dat merk je aan alles.

 

 

Uitgelichte producten

50% korting
€ 69,99 € 34,99
50% korting
€ 179,99 € 89,99
50% korting
€ 119,99 € 59,99

Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!