m.u.v zware of grote artikelen

Materiaal huren of kopen wintersport

05 januari 2017


 Materiaal huren of kopen wintersport

Huren of kopen? Is een vraag die veel wintersporters zichzelf stellen voordat ze de sneeuw ingaan. Maar wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van het huren van ski’s of een snowboard? En wanneer kan het voor jou uit om zelf ski’s of een snowboard aan te schaffen? Wij zetten de voor- en nadelen voor beide opties voor je op een rijtje, zodat jij een goede keuze kan maken. Of ben je van plan om alleen maar te après-skiën? Koop dan gewoon lederhosen. Of kun je die ook huren? Okay, laten we het voor nu maar bij ski’s en snowboards houden.

Materiaal huren voor- en nadelen

Voordelen: ga je voor het eerst op wintersport en twijfel je sterk of het wel wat voor je is, dan is materiaal huren een veilige keuze. Het kopen van materiaal is namelijk een investering die je niet in één wintersport terugverdient. Een groot voordeel aan huren is dat je het materiaal niet vanaf huis mee hoeft te sjouwen. Een ander voordeel is dat je je niet druk hoeft te maken over beschadigingen of gebreken. Als je ski’s of een snowboard huurt, ben je hier vrijwel altijd voor verzekerd. Als er iets kapot gaat, krijg je vervangend materiaal. 

Nadelen: er kleven ook nadelen aan het huren van materiaal. Zo is het materiaal dat je huurt nooit perfect voor jou op maat. Daarnaast worden de verhuurde ski’s en snowboards het hele seizoen intensief gebruikt en dit kan ten koste gaan van de kwaliteit. En als je echt pech hebt… dan kan het zijn dat je de skischoenen krijgt van degene voor je in de rij, die ze net terug komt brengen. Bijvoorbeeld iemand met verschrikkelijke zweetvoeten.  

Materiaal kopen

Ga je vaker op wintersport? Overweeg dan om materiaal te kopen en te stoppen met huren. Het kopen van materiaal is een flinke eenmalige investering, maar als je ieder jaar gaat wintersporten verdien je je investering in een paar jaar terug. Je kunt er ook voor kiezen om eerst alleen skischoenen te kopen en nog geen ski’s. Het grote voordeel hieraan is: je geniet van het comfort van een schoen op maat, maar je sleept niet met die lange latten. Voor snowboarders heeft het minder voordeel om alleen schoenen te kopen. Snowboardschoenen zijn van zichzelf al hele comfortabele schoenen en daarmee minder een ‘op maat’ product. Wil je wel de hele set in één keer kopen? Wij zeggen doen! Het allergrootste voordeel hieraan is dat je alles afstemt op jouw lichaam en persoonlijke smaak. Jij en je ski’s of snowboard kunnen aan elkaar wennen en het vertrouwen zal ieder jaar groeien. Het is eigenlijk net een relatie… die bergafwaarts gaat. Ja letterlijk bergafwaarts dan hè, niet figuurlijk. Okay, verwarrend. 

Vraag hulp aan een specialist

Heb jij besloten dat je liever materiaal wilt kopen dan huren? Koop je materiaal dan altijd bij een winkel met een groot assortiment en waar wintersportspecialisten jou kunnen helpen met het maken van je keuze. Wij van Vrijbuiter denken graag met je mee. Wil je skischoenen kopen en deze op maat laten maken? Kom dan eens langs bij een Vrijbuiter winkel in Roden, Gouda, Roermond of Zaandam. Daar kunnen we met een speciale techniek van verwarmen, de skischoen laten vormen naar je voet. En dat doen we allemaal tijdens je winkelbezoek, terwijl jij alvast een muts uitzoekt.

 

Bekijk hier welke Vrijbuiter store het dichts bij jou in de buurt ligt.

 


Naar overzicht