Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Knellende ski- of snowboardschoen? Dit kun je eraan doen.

03 december 2019


Knellende skischoen? Dit kun je eraan doen.

Mensen die midden op de piste stilstaan, rijen bij de skilift omdat iemand er steeds uit valt, wintersportergernissen hebben we allemaal. Maar een knellende ski- of snowboardschoen die iedere afdaling verpest, dat is nergens voor nodig. Dus voordat je vloekend op je board of latten staat en Schnapps hard nodig hebt om pijnvrij de laatste afdaling te maken: wat dacht je van een onderhoudsbeurt? Ooit gehoord van memory fit of bootfitting? Dan zoef jij jodelend voorbij. Nóg een afdaling? Jawohl!

Actie: koop nu een skischoen die geschikt is voor bootfitting en ontvang deze service gratis. Voor een skischoen elders gekocht, welke geschikt is voor bootfitting, helpen we je voor een prijs van €50,00. (Locatie Rotterdam biedt deze service nog niet aan).

Memory fit: de magnetronmaaltijd onder de onderhoudsbeurten

Even opwarmen en klaar. Dat is zo ongeveer hoe memory fit werkt. Maar voordat je nu je skischoenen in je magnetron stopt: hier gebruiken we dus speciale boot-fit machines voor van Salomon, Atomic en K2. Je staat in drie stappen buiten. Jammer dat er dan geen besneeuwde berg te bekennen is, want je zou die schoenen bijna aan willen houden.

1. Heat
We zetten je ski- of snowboardschoenen zonder binnenschoen in de boot-fit machine en verwarmen hem zo’n 5 minuten op 117 graden. De shell (buitenkant van de schoen) wordt op deze manier iets zachter en krijgt zo de mogelijkheid zich naar je voeten te vormen.

2. Memorize
De warme schoenen komen uit de oven, de binnenschoenen gaan erin en jij gaat nu letterlijk je voetafdruk achterlaten. Je blijft ongeveer twee minuten staan – freeze! – op de Memory Fit Cooling Mat zodat je schoenen zich naar jouw voeten gaan vormen. Op bepaalde drukpunten van je voeten, kunnen plakkers worden geplakt. Door deze plakkers en de verzachte buitenschaal, kan de schoen uitzetten op deze drukpunten. Drukpunten zijn dan verleden tijd.

3. Cool
Daarna wikkelen we een Memory Fit Cooling Pack rond de schoenen en laten we ze 5 minuten afkoelen. PING! Klaar zijn jouw perfect passende schoenen. Schoenen uit, plakkers af en pijnloos die piste af! Totaal duurt het gehele proces niet langer dan 15 minuten.

Check hier de video waarin de boot-fitting technologie wordt uitgelegdSchoen zetten bij Vrijbuiter

Heb jij ook geen zin in die kramp in je kuit of afgeknelde tenen? Kom langs bij Vrijbuiter in Gouda, Roermond of Zaandam. Neem wel even je ski- of snowboardschoenen mee.* Of schaf een nieuw paar aan in de winkel. Jodelend de berg af daarna. Mark our words. 

* niet iedere schoen is geschikt voor de heat-fitting technologie. Vraag de verkoper voor uitgebreid advies.
 

** In Gouda werken we met de technologie van Atomic. In Zaandam werken we met de machine van Salomon. Roermond heeft de beschikking over een K2 machine. De werking van de machines van deze verschillende merken komt uiteindelijk op hetzelfde neer, Rotterdam heeft (nóg) geen beschikking over de Heatfitting technologie, maar zal snel volgen.


Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!