COVID-19: wij zijn open met uw veiligheid voorop!
Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Je voortent schoonmaken

20 augustus 2017


Voortent schoonmaken

Is de vakantie helaas voorbij? Tijd om de voortent schoon te maken en goed op te bergen voor de volgende vakantie. Wij adviseren je graag bij de juiste wijze van schoonmaken, zodat je langer voortent kunt genieten!

Heb je de voortent kunnen afbreken bij droog weer? Top! Is dit niet gelukt? Leg je tent als je thuis komt dan zo snel mogelijk ergens neer om te drogen. Zo voorkom je schimmelvorming en smerige muffe luchtjes.

Oké tijd om de tent schoon te maken. Let hierbij op de volgende punten:

 

1. Span je voortent strak af

Laat je voortent tijdens het reinigen en eventueel impregneren strak gespannen staan. Dit werkt het makkelijkst en zo loopt het water gemakkelijk van je tentdoek af.
2. Gebruik nooit huishoudelijke schoonmaakmiddelen!

Gebruik bij het schoonmaken van je voortent of luifel veel water en kies altijd voor een zachte wasborstel. Maak de voortent eerst goed nat voordat je de wasborstel gebruikt, spoel daarna met veel water het vuil van de voortent. Gebruik alleen speciale tentreinigers op het tentdoek en geen geconcentreerde allesreinigers of zeep. Deze kunnen zorgen voor harde en doffe plekken of verpesten de waterdichtheid van het tentdoek. Niet doen dus!

3. Ontzie de naden

De naden van een voortent zijn het meest kwetsbare deel van het doek. Probeer deze naden dus zoveel mogelijk te ontzien van reinigingsmiddelen. Merk je toch dat je naden water door laten? Met dit speciale naadafdichtingsmiddel maak je ze gemakkelijk weer waterdicht.

3. Ramen

Reinig de ramen in de voortent op dezelfde manier als het tentdoek. Gebruik hiervoor nooit reinigingsmiddel voor (glazen)ramen zoals glasex of spiritus. Maak altijd één complete wand schoon, zodat er na het drogen geen kleurverschil zichtbaar is.

Voortent impregneren

Na het reinigen kun je de tent impregneren, zodat deze weer waterdicht is. Vooral als je een heel seizoen gebruik hebt gemaakt van de tent is het verstandig om deze te impregneren. Dit doe je gemakkelijk zelf met impregneermiddel en een tuinsproeier om het middel evenredig te verdelen. Maak na het impregneren wel even de ramen droog voordat de vloeistof opdroogt. Houd er rekening mee dat tenten van tien jaar of ouder lastig waterdicht te maken zijn.

Gebruik altijd een geschikt impregneermiddel voor jouw voortent en lees goed de uitgebreide instructies hierbij.

Opvouwen en opbergen

Vouw de tent netjes op, liefst niet met de vouwnaad op de kunststoframen. Geef de tent een droge plek voor de winter, zodat vocht en schimmel geen kans krijgt. Zo kun je volgend jaar direct de schone tent weer opzetten!

 

Bekijk alle onderhoudsmiddelen voor je voortent >>

Gerelateerde producten


Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!