Hemelvaart. Alle Vrijbuiter winkels zijn open.
Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Hiken met Manon door Nieuw-Zeeland

20 maart 2019


Hiken met Manon door Nieuw-Zeeland

 
Mijn naam is Manon de Vlieger. Afgelopen jaar was een druk jaar als Freelance Art director en stylist en ik verlangde naar een vakantie in de natuur, weg van het drukke stadsleven.
Mijn droom was om door de overweldigende natuur in Nieuw-Zeeland te hiken. Begin 2019 gaf ik mijzelf twee maanden de tijd om de trails van het Zuidereiland te ontdekken.
 
Na het boeken van mijn vakantie naar Nieuw-Zeeland was het vrij duidelijk dat er een paar goede stappers mee moesten in mijn backpack. Deze wandelschoenen moesten mij door de veeleisende wandelingen, heuvelachtig gebieden en de trektochten in de bergen heen sjouwen. Een hele opgave om dan het juiste paar te vinden dat aan al die eisen voldoet en je ook het juiste comfort geeft.
 
Na wat verschillende schoenen te hebben gepast, een aantal proefrondjes op de grindondergrond en ‘de wandel stormbaan’ in de winkel vond ik de juiste wandelschoen die bij mij paste, de Meindl Paradiso. Een klassieker, waarop ik hopelijk met veel plezier ontelbare kilometers ging lopen.
 
Bij mijn aankomst op het vliegveld in Christchurch moesten de schoenen grondig worden gereinigd. Het zand uit de duinen van Den Haag werd er afgespoeld, de resten van de inlooprondjes werden achtergelaten en al gauw was het tijd voor het echte werk. Mijn reis op het zuidereiland was begonnen. De eerste tochten over de Abel Tasman coast track langs de baaien, stranden en kliffen van het national park waren fijn om mijn conditie te testen in het warme weer, gewend te raken aan het tijdsverschil en grip te krijgen op de routes die de Department Of Conservation uitzet.
 
Na deze zonnige stop vervolgde ik mijn reis naar het zuiden langs de West Coast. Daar veranderde de tropische baaien in ruige rotsen. Hoge bergen kwamen tevoorschijn uit de woeste zee en luchtige kleding werd verwisseld voor praktische en warme lagen. De wandelschoenen werden goed gestrikt en de zolen werden getest op grip, op losse ondergrond en remkracht tijdens afdalingen. De lanen op de paden af, ik begon in een wandel flow te komen!
 
Ik was klaar voor de serieuze trektochten na de opwarming-hikes in Wanaka en daalde af richting het magische “Fiordland” in het zuiden van het eiland. Op de Routeburn Track en de Kepler Track waande ik me door grandioze contrasten, de watervallen, valleien, fjorden, rivieren en indrukwekkende bergen en bossen.
 
Mijn reis eindigde in een van de meest spectaculaire parken: Mount Cook National Park. Meer dan een derde van het park heeft een deken van eeuwige sneeuw en gletsjerijs. Dit maakt het tot een van de bekendste parken van het land. Hier wandelde ik langs steile hellingen en prachtige uitzichten richting de Mueller hut waar ik een nacht verbleef met 20 mede-wandelaars van over de hele wereld. Vanuit de Mueller hut kijk je uit op de hoogste berg van Nieuw-Zeeland: Mount Cook. Het verblijf op de berg maakte een enorme indruk op me. De kracht van de wind, de stilte tijdens zonsondergang, de grootte van de sterren en in het licht van de zonsopgang komt de magie van de bergen en sneeuwtoppen weer tevoorschijn. Mount Cook was het absolute hoogtepunt van mijn reis op het zuidereiland en het eerste internationale avontuur van mijn fijne wandelschoenen die nu goed ingelopen zijn voor meer avontuur.
 
Tip van Manon: Neem altijd voldoende water mee als je een flinke wandeling gaat maken.

Kijk daarom hier voor al onze waterflessen.

Wil je net als Manon ook zo'n mooi avontuur aangaan, kijk dan hier voor al onze wandelschoenen.

Gerelateerde producten

30% korting
€ 249,99 € 174,99
50% korting
€ 29,99 € 14,99
50% korting
€ 39,99 € 19,99
50% korting
€ 27,49 € 13,74

Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!