Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling later aankomen dan normaal.
Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
HEAD ski's - getest in Oostenrijk

03 januari 2018


Productreview: we testen ski’s van HEAD in Oostenrijk

Een klant vraagt aan een van onze specialisten op de wintersportafdeling: “En die ski’s van HEAD, zijn die goed?” “Zeker, ze zijn snel, licht van gewicht en heel goed in de bochten, ik heb ze vorige week nog getest in Oostenrijk”, antwoordt de specialist. En dat is absoluut niet gelogen, want we testen inderdaad veel van onze producten zelf. Nu moeten we wel toegeven dat het bepaald geen straf voor ons is om de piste op te moeten met een paar nieuwe ski’s onder de voeten. Zeker niet als het gaat om ski’s van het merk HEAD, daarvan weet je eigenlijk bij voorbaat al dat ze goed zijn – het is meer de vraag hoe goed ze zijn. Om de ski’s zelf te ervaren en grondig te testen, reisden we met een Vrijbuiter-team af naar Sölden in Oostenrijk. Marijke, Arnold en Frank testten 2 paar ski’s van HEAD: de Absolut Joy voor dames en de I.Supershape Magnum voor heren, lees hier hun verrassende bevindingen.

HEAD streeft naar perfectie

 

Voordat onze specialisten van het testpanel de ski’s onderbinden, vertellen we je graag iets meer over het bijzondere sportmerk HEAD. HEAD werd in 1950 in de Verenigde Staten opgericht door ingenieur Howard Head. Na een skitrip in de bergen kwam hij voor de zoveelste keer tot de onbevredigende conclusie dat hij weinig onder de indruk was van zijn houten ski’s (in die tijd bestond niet anders). Het moet toch sneller, sterker en lichter kunnen, dacht Howard Head bij zichzelf. Hij trok de stoute (ski)schoenen aan en begon met het ontwikkelen van ski’s van kunststof in combinatie met aluminium. Hij kreeg gelijk: de ski’s bleken sneller, sterker en lichter, vooral in de bochten maakten ze een wereld van verschil. Vandaag de dag, bijna 70 jaar later, heeft HEAD nog dezelfde drijfveer. Niet omdat de ski’s niet goed zijn, maar omdat ze geloven dat het altijd beter kan; ontwikkeling staat nooit stil is de filosofie. Vooral niet met een team van professionele skiërs aan de wereldtop, waar een seconde winst door verbeterde materiaaltechniek iemand kampioen maakt.

Productreview: HEAD Absolut Joy

Marijke is verkoopspecialist bij Vrijbuiter in Zaandam, ze is een doorgewinterde skiër en een vast en zeer gewaardeerd onderdeel van het Vrijbuiter-wintersport-testpanel. Ze testte voor ons de HEAD Absolut Joy en zei het volgende over de ski’s: “Ik vind het hele fijne ski’s. Ze zijn lekker licht van gewicht en doen het goed in de bochten. De ski’s glijden soepel op een geprepareerde piste, maar ook in verse poedersneeuw gaan ze prima. Of je nu snel of langzaam door de bocht gaat, je ervaart altijd controle. Dat is ook echt het kernwoord van deze ski’s: controle. De Absolut Joy is vooral geschikt voor de gevorderde skiër, maar ook een beginner komt er de berg mee af. Minpunten? Aan de kwaliteit heb ik niets op te merken, dus dan kan ik alleen iets zeggen over het uiterlijk van de ski’s: het mocht van mij wel iets kleurrijker. Maar ach, dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak en het witte van de ski’s matcht wel mooi bij de sneeuw.” 

Productreview: HEAD I.Supershape Magnum

De I.Supershape Magnum werd getest door storemanager Arnold en verkoopspecialist Frank. Beiden zeer ervaren skiërs die we regelmatig uit het oog verloren, ze zijn gewoon echt niet bij te houden. Arnold zei het volgende over de ski’s: 

“Een geweldige ski voor een ervaren skiër, een van de beste op de markt. Het is een echte pisteski die veel stabiliteit in de bochten geeft.” Frank is het met Arnold eens: “Een fantastische ski voor de ervaren skiër die ervan houdt om de ski op zijn staart te trappen. Dankzij het KERS-systeem geeft de ski je net wat extra rebound (een krachtstoot die ontstaat aan het einde van een bocht), waardoor de ski je uitdaagt om net even dat stapje extra te zetten.” Frank en Arnold geven aan dat het lastig is om een minpunt van de ski te noemen. “Tja, het zijn echt geen ski’s voor beginners, door de stijfheid van de ski komt er veel kracht vrij en dit vraagt om techniek van de skiër, maar behalve dat kunnen we echt geen nadeel bedenken. Het is simpelweg een topproduct!” 

 

Uitgelichte producten


Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!