Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Goede voornemens voor 2018: 8 uitdagende tips

01 januari 2018


Goede voornemens voor 2018: 8 uitdagende tips

2017 was een prachtig jaar! Maar 2018, geloof het of niet, wordt nog net iets leuker en spannender. Dit begint bij de goede voornemens voor het nieuwe jaar en dan hebben we het niet over de standaard voornemens zoals stoppen met roken, afvallen of meer sporten – natuurlijk moedigen we dit wel aan. Om 2018 écht speciaal te maken, voeg je een aantal avontuurlijke voornemens aan je lijstje toe: een backpackreis met het hele gezin, trouwen in een tent, genieten op een festival, een bedevaartstocht lopen, of voor het eerst in je leven kamperen. Het zijn juist deze bijzondere voornemens – waarvan je dacht dat je ze nooit zou doen of niet zou durven – die een jaar speciaal maken. Om inspiratie op te doen voor jouw persoonlijke goede-voornemens-lijst, geven wij je met alle (buiten)liefde een aantal uitdagende tips. 2018 wordt jouw jaar, we voelen het aan alles!

1. Backpacken voor jong en oud

Bij backpacken denk je al snel aan een twintiger met een tas op zijn rug, op zoek naar de wonderen van de wereld en vooral naar zichzelf. Maar laat je niet misleiden door dit stereotype: backpacken is leuk voor jong en oud. Je kunt bijvoorbeeld ook gerust met het hele gezin een backpackreis maken, kinderen zijn er dol op! Lekker de natuur in, weg van de alledaagse drukte, met niets meer dan een tas op je rug. Geef toe, dat is toch een heerlijk vooruitzicht voor 2018. Investeer wel altijd in een goede backpack op maat (ook voor kinderen) en laat je voor de juiste pasvorm altijd adviseren door een specialist in onze stores. 

2. Genieten op een festival

We hebben van de weergoden vernomen dat ons dit jaar een zonovergoten zomer te wachten staat. Dit betekent dat er alvast een festival gepland kan worden. Kies voor een groot muziek/theater festival voor jong en oud zoals Oerol op Terschelling, of Into The Great Wide Open op Vlieland. Ook verschijnen er ieder jaar meer superleuke lokale festivals zoals bijv. Hongerige Wolf in Oost Groningen. Gooi een picknickdeken uit, voorzie jezelf van een lekker drankje en een heerlijk geluksmomentje is in de maak.

3 Trouwen in een tent

We willen de druk niet opvoeren, maar aan de sterren af te lezen, is 2018 een heel goed jaar om te trouwen. En trouwen doe je natuurlijk in een… tent? Jazeker, want trouwen in een tent is helemaal hip. We hebben het dan natuurlijk niet over een klein koepeltentje, denk meer aan een grote sfeervol aangeklede (open) tent, waar het hele gezelschap in past.

4 Loop een bedevaartstocht

2018 is ook het jaar van bezinning, een goed jaar om een bedevaartstocht te lopen. Neem bijvoorbeeld een duik in de geschiedenis en loop (een deel) de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Echte wandelaars moeten deze prachtige wandeltocht eigenlijk een keer gelopen hebben. Draag wel altijd goede wandelschoenen met daarin goede wandelsokken, om zere voeten en blaren onderweg te voorkomen.

5 Stel jezelf een wandeldoel

Ook dichter bij huis is het heerlijk om te wandelen. Stel jezelf in 2018 een uitdagend wandeldoel en ga aan de slag. Loop een stuk van het Pieterpad, doorkruis de Veluwe of schrijf je in voor de Vierdaagse van Nijmegen. Ook hier geldt: nog geen goede wandelschoenen, even langs Vrijbuiter.

6 Voor het eerst kamperen

Heb je echt nog nooit gekampeerd? Ok, dan is 2018 toch echt het jaar dat het gaat gebeuren. Kamperen, het klinkt niet zo spectaculair, maar als je het nog nooit gedaan hebt, gaat er een wereld van avontuur en rust voor je open. Wil je de echte kampeerervaring beleven – dit geldt ook voor ervaren kampeerders – dan kampeer je natuurlijk in een De Waard tent: dit zijn de eindbazen van de camping. 

7 Aanschouw het Noorderlicht

Het bekijken van het Noorderlicht staat bij veel outdoorfanaten op de bucketlist. Dit jaar is het de hoogste tijd om dit unieke natuurverschijnsel van je lijst te strepen. Zorg wel dat je warm aangekleed bent en draag een warme en isolerende outdoorjas, want warm is het niet in het hoge Noorden – oogverblindend mooi wel. 

8 Beklim een berg

Om van 2018 letterlijk een hoogtepunt te maken, beklim je een berg. Je hoeft echt niet gelijk de Mount Everest te beklimmen, die kan voor volgend jaar wel op de lijst. Begin bijvoorbeeld met een mooie (georganiseerde) meerdaagse bergwandeling in de Alpen of de Pyreneeën. Denk er wel aan dat elke gram die je extra meeneemt telt, reis dus zo licht mogelijk. Neem eens een kijkje op onze lichtgewicht afdeling, daar weegt niets meer dan 3 veertjes, van tenten tot slaapmatjes.

---

Welke voornemens je ook hebt, wij staan je dit jaar weer met raad en daad bij. Een heel fijn en avontuurlijk 2018 gewenst! 

 


Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!