COVID-19: geopend met jouw veiligheid voorop
Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Doe-het-zelf klusjes caravan en camper

04 januari 2017


Doe-het-zelf klusjes caravan en camper

Zelf mijn caravan of camper onderhouden? Ik ben toch niet gek! Nou… misschien wel een klein beetje, want je kunt heel eenvoudig zelf een aantal onderhoudsklusjes aan je caravan of camper doen. Stop het geld dat je hiermee bespaart maar in je vakantie-spaarvarken en ga bijvoorbeeld eens lekker uit eten. Dat scheelt in ieder geval weer één afwasbeurt. Wij zetten 7 doe-het-zelf tips voor je op een rijtje. Succes alvast met verdelen wie wat gaat doen!     

1. Binnenkant schoonmaken

Jij snapt natuurlijk ook wel dat je je caravan of camper schoon moet maken voordat-ie de stalling in gaat. Toch gaat er nog wel eens iets fout, dus vandaar een paar puntjes van aandacht. Gebruik altijd lauw water met een beetje zachte zeep om het textiel schoon te maken. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen; deze middelen kunnen het kunststof ernstig beschadigen. Zorg er verder voor dat nergens, maar dan ook echt nergens, etensresten liggen. Etensresten zijn de nummer één ongedierte lokkers. Laat die beestjes maar lekker met hun eigen caravan op vakantie gaan.

2. Buitenkant schoonmaken

Spuit eerst de hele caravan of camper schoon met water. Gebruik een schoonmaakmiddel op plekken waar het vuil hardnekkig is. Breng vervolgens met een zachte borstel een speciale caravan/camper-shampoo aan. Begin bij het dak en werk naar beneden, spoel het ondertussen schoon met schoon water. Als de caravan of camper droog en brandschoon is, zet je ‘m in de wax. Gebruik hier speciale caravanwax voor en breng deze aan met een doek. De wax geeft je caravan of camper een beschermend laagje en hij gaat er ook nog eens heel mooi van glimmen.

3. Bewegende delen insmeren met vet

Zorg ervoor dat de bewegende delen van je caravan of camper soepel blijven door ze in te smeren. Smeer bij je caravan de spindel van de uitdraaisteunen in met waterbestendig smeervet. Doe hetzelfde voor de bewegende onderdelen in het neuswiel.       

4. Raamrubbers inspuiten

Als je raamrubbers te droog worden, kunnen er barstjes in ontstaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Spuit daarom af en toe de raamrubbers in met siliconenspray, dat zorgt ervoor dat de rubbers soepel blijven. En als je dan toch met de siliconenspray in de weer bent, spuit ook even wat in de scharnieren van de deuren en kastjes.

5. Ventilatie

Niemand wordt blij van een ‘eau de natte hond’ in de caravan of camper. Als je de caravan of camper gaat stallen, zorg er dan voor dat deze genoeg kan luchten. Laat ramen op een kiertje staan. Kunnen de ramen bijvoorbeeld uit veiligheidsoverwegingen niet open blijven staan? Plaats dan een vochtvreter in je caravan of camper.

6. Bandenspanning

Ontlast de banden van je caravan of camper zoveel mogelijk als je gaat stallen. Laat dus geen zware spullen in je caravan of camper liggen. Heb je een caravan? Dan kun je ook de banden deels te laten steunen op de uitdraaisteunen. Let op: laat de caravan nooit volledig steunen op de uitdraaisteunen.   

7. Handrem

Staat je caravan lange tijd stil? Zet de caravan dan nooit op de handrem; dit kan metaalmoeheid veroorzaken. Om toch te voorkomen dat je caravan niet vanuit zichzelf naar Zuid-Frankrijk rolt, plaats blokken aan weerszijden van de wielen.

 

Gerelateerde producten


Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!