Vóór 20.00 besteld, morgen in huis. Op héél veel producten!

De caravan schoonmaken

04 januari 2017


Schoonmaken caravan en camper

Na en voor het kampeerseizoen is het belangrijk dat je de caravan of camper schoonmaakt. Zowel aan de binnen- als buitenzijde verdient deze een poetsbeurt, om de caravan en camper in goede conditie te houden. Dan kun je volgend jaar weer snel kamperen! Waar moet je op letten? Een caravan heeft een dunne aluminium beplating. Het is daarom belangrijk om speciale reinigingsproducten te gebruiken, om de laklaag en kitranden niet te beschadigen.

Buitenzijde

Maak de buitenzijde eerst met water schoon. Hiervoor kun je een caravanshampoo gebruiken, het losse vuil haal je hier mee weg. Gebruik een spons voor de wat hardnekkigere vlekken, maar gebruik geen geconcentreerde allesreinigers! Hiermee kun je de laklaag en de kitranden onherstelbaar beschadigen. Spoel daarna de caravan/camper goed af met water. Heb je zwarte strepen op de caravan? Deze zijn vaak lastig te verwijderen met water of een shampoo, maar deze speciale reiniger is daarvoor een uitkomst. 

Waterleidingen doorspoelen

Het is goed om eens per jaar de waterleidingen goed door te spoelen. Dit is belangrijk om kalkvorming in de leidingen en de pomp tegen te gaan. Natuurlijk is het ook voor de hygiëne wenselijk. Vul de watertank en voeg een speciale kalkreiniger toe. Zet alle kranen open en laat het water zo door de leidingen stromen. 

Vuilwatertank reinigen

Door het reinigen van de vuilwatertank ga je nare luchtjes tegen. Laat een reiniger door de afvoer lopen en laat dit enige tijd weken.

Meubilair reinigen

Het meubilair kun je afnemen met een vochtige doek en eventueel een zacht schoonmaakmiddel.

Toilet reinigen

Maak de cassettes goed schoon en laat deze drogen. 

Luchten

Na een lange vakantie en een lange periode in de stalling is het goed om de caravan een paar dagen goed te ventileren. Door het eigen lichaamsvocht en eventueel regen nemen de kussens en matrassen vocht op. Laat een deur of raam open, zodat het vocht kan verdampen. 

In de stalling

Gaat de caravan voor de winter naar de stalling? Controleer dan deze punten:

• Zet de friswatertank open, zodat deze kan luchten
• Alle kranen open
• Boiler open
• Pomp ontkoppelen
• Staat de caravan binnen? Een raam op een kier zorgt ervoor dat de caravan de hele winter goed kan ventileren. 
• Laat geen etenswaren achter in de caravan en zet de koelkast open
• Haal de gasflessen uit de caravan
• Laat rolhorren open, zodat er gedurende de winter geen spanning op de veren staat

Gerelateerde producten


Naar overzicht