COVID-19: wij zijn open met uw veiligheid voorop!
Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
De auto inpakken: 5 gouden inpaktips

26 juni 2018


De auto inpakken: 5 gouden inpaktips

Alle vakantiespullen en de kinderen in de auto krijgen... Laten we eerlijk zijn, dat is best een uitdaging. Krijg je het al Spaans benauwd bij dit idee? Nergens voor nodig, want met deze gouden inpaktips van Vrijbuiter, wordt het inpakken van je auto een fluitje van een cent.

1. Ken je auto en vooral je kofferbak

Nu denk je misschien: wat valt er te kennen aan een kofferbak? Nou meer dan je denkt! Als je namelijk precies weet wat de afmetingen van je kofferbak zijn, kun je hier rekening mee houden bij het inpakken van je auto, maar ook bij het aanschaffen van nieuwe producten. Als je bijvoorbeeld de pakmaat kent van die nieuwe tent die je op het oog hebt, weet je namelijk ook gelijk of-ie net wel of net niet in de kofferbak gaat passen.

2. Vouwen, vouwen en nog eens vouwen

Al je kampeerspulletjes moeten opvouwbaar zijn, anders gaat het gewoon niet mee. Gelukkig snappen wij dat en is bij ons alles opvouwbaar, van picknicktafels tot bolderkarren. Allemaal in makkelijke pakformaten zodat het zo de kofferbak in kan. Een andere handige tip is om voor sporttassen of duffels te kiezen in plaats van koffers. Zulke tassen kun je veel makkelijker vormen en op hun plek duwen.

3. Pak slim in

Veel mensen die de auto inpakken voor vakantie hebben de filosofie: gewoon beginnen en dan zien we wel of het allemaal past. Dit lijkt de snelste aanpak, maar duurt uiteindelijk 3 keer zo lang. Pak je auto daarom altijd in volgens een vast systeem. Begin met zware spullen en schuif deze zo ver als mogelijk tegen de achterbank aan. Dit zorgt ervoor dat het zwaartepunt van de auto mooi centraal blijft liggen. Vul vervolgens je kofferbak op een slimme manier met de overige bagage. Vul alle kleine gaten op met spullen als handdoeken en badlakens. Durf ook out of the box te denken. Leg de slaapzakken bijvoorbeeld uitgerold op elkaar op de achterbank, een grote handdoek eroverheen en daarna de zitjes van de kinderen erop.

4. Wijk uit naar het dak

Als je bagage zelfs met alle bovenstaande tips gewoon echt niet in de kofferbak past, ga dan niet je hele achterbank volladen en laat ook geen gezinsleden thuis, maar kies voor de verstandige optie: een dakkoffer. Hiermee creëer je op een veilige manier een hoop extra bagageruimte.  Bepak je dakkoffer met lichte spullen in bijvoorbeeld deze Thule tassenset. Zorg er daarnaast voor dat je de dakkoffer midden op de auto monteert. Het lijkt handiger om dit aan de zijkant te doen, zo kun je er immers makkelijker bij, maar voor het weggedrag is het minder veilig.

5. Ga altijd veilig op reis!

Als je losse spullen gaat stapelen, zorg dan dat ze goed vast zitten of span een bagagenet. Er mag namelijk nooit en te nimmer bagage los in de kofferbak of op de achterbank liggen, want losse spullen worden bij een ongeluk of noodstop als een projectiel door je auto gelanceerd met alle gevolgen van dien. Check ook even wat het maximum gewicht mag zijn van je auto. Dit toegestane maximum staat vermeld op het kentekenbewijs, maar kan je ook vinden op internet. Vergeet niet het gewicht van de inzittende mee te tellen en van de eventuele dakkoffer plus inhoud. 
Tot slot: zorg ervoor dat je de spullen die je onderwerg nodig hebt bij de hand hebt. Overnachten jullie onderweg in een hotel? Leg dan een kleine tas met alle noodzakelijke toiletartikelen, pyjama's en schone kleding bovenop.

De reis kan beginnen. Fijne vakantie!

Wil je weten welke tolvignetten en mileustickers je nodig hebt voor de landen waar je dooreen rijdt? Lees het hier: Deze tolvignetten en milieustickers heb je nodig per land - Zomer 2018

Uitgelichte producten

15% korting
€ 70,95 € 59,99
22% korting
€ 699,- € 544,99

Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!