Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten
Barbecue-verhalen - Vrijbuiters aan het woord

04 mei 2021


Barbecue-verhalen - Vrijbuiters aan het woord

 
Zodra de eerste voorjaarszonnestralen zich laten zien, komen ze tevoorschijn: lentekriebels. We willen naar buiten en voelen ons vrolijker. De caravan wordt uit de stalling gehaald en de barbecue wordt schoongemaakt. Bij de Vrijbuiter hebben we heel wat grillmeisters rondlopen. Deze barbecu-fanaten vertellen wat hun ultieme barbecue-avond is en geven je food-tips waar je je vingers bij aflikt.


 

Maarten


Beschrijf jouw ultieme barbecue-avond
Bij ons thuis zijn wij gek op barbecueën. Zodra de zon schijnt en de temperatuur het toelaat, gaat de barbecue aan. Mijn ultieme barbecue-avond is een spontane avond met vrienden op een warme zomerdag. Daarbij wordt tot diep in de nacht gegeten, geborreld en gekletst onder het genot van een koud drankje en een goed stuk vlees of vis, gemarineerd en gegaard op houtskool. Hiernaast staat de tafel vol met lekkere kleine hapjes, broodjes en andere lekkernijen. Uiteindelijk gaat het kampvuur aan en worden op de laatste houtskolen marshmallows klaargemaakt.

Wie mag tijdens de barbecue niet ontbreken en waarom?
Vrienden en familie. Barbecueën is altijd gezelliger met meer mensen.

Wat is je favoriete barbecue-maaltijd?
Een barbecue zonder satéstokjes is geen barbecue. Een recept wat al jaren in de familie is, is kipsaté met een marinade van afgekoelde zwarte thee, ketjap manis, sambal en heel veel knoflook. Hiernaast ben ik ook gek op de “kruidendip van de Gelaarsde Kat”. Deze kun je maken door 500 ml Zaanse Mayonaise,1 theelepel Worcestersaus, 80 gram geraspte kaas, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, 20ml gembersiroop, zout & peper, 1 tajkje tijm door elkaar te mengen. Uiteraard lekker bij een stukje stokbrood. Zeker de moeite waard om eens te proberen!

Jouw barbecue-tip voor op de camping
Iedereen weet dat je een lekker stuk vlees of vis kan klaarmaken op de barbecue. Daarom is mijn barbecue-tip: kijk ook eens naar wat je nog meer met je barbecue kan. Zo kun je bijvoorbeeld perfect pizza’s bereiden op de barbecue met een pizzasteen of een stuk groente klaarmaken; zoals maiskolven met een beetje roomboter, zeezout, feta en koriander. Heerlijk om eens te proberen als je al meerdere keren dezelfde dingen op de barbecue heb gegeten!



 

Wilma


Beschrijf jouw ultieme barbecue avond
Mijn ultieme barbecue-avond is samen met familie gezellig en uitgebreid eten van de barbecue. De voorpret begint al in de middag met alle voorbereidingen en het stuk vlees. ‘s Avonds sluiten we af bij de terrasheater met lekker glas wijn.

Wie mag tijdens de barbecue niet ontbreken en waarom?
Mijn man is een goede hulp bij de barbecue. Verder mag goed gereedschap niet ontbreken.

Wat is je favoriete barbecue-maaltijd?
Verse spareribs, krieltjes met pesto en wokgroente.

Jouw barbecue-tip voor op de camping
Zorg ervoor dat de barbecue goed op temperatuur is, zodat alles goed gegaard wordt.



 

Pepijn


Beschrijf jouw ultieme barbecue-avond
Aan het einde van een mooie, zonnige zomerdag aan het strand samen vrienden en familie. Het allerliefste heeft de Kamado (heb ik niet, wil ik wel...) de hele dag aangestaan. Daar komt dan een pulled pork af. of anders neem ik de tijd een groot stuk t-bone steak te grillen.

Wie mag tijdens de barbecue niet ontbreken en waarom?
Voor de ideale avond zijn mijn vrouw en zoontje echt onmisbaar. Verder zijn familie en vrienden natuurlijk meer dan welkom!

Wat is je favoriete barbecue-maaltijd?
Grote stukken vlees of vis, maar zelfgemaakte hamburgers doen het ook erg goed.

Jouw barbecue-tip voor op de camping
In Frankrijk en Spanje kun je goede verse vis vinden. Met een beetje aluminiumfolie over het rooster kun je dan bijvoorbeeld sardientjes grillen. Erg lekker met stokbrood en een tomatensalade.



Sylvia


Beschrijf jouw ultieme barbecue-avond
Mijn ultieme barbecue-avond begint met een lekker drankje aan het eind van de middag waarna de barbecue langzaam begint te roken. Het liefst gebruik ik houtskool of briketten. Je zal me niet snel aan een elektrische of gasbarbecue zien staan. De geur van een beginnende barbecue zorgt er al voor dat ik trek krijg in wat er gaat komen. Verder vind ik het gezellig en leuk als we alles rustig aan doen. Dus niet in één keer alles op de barbecue, maar elke keer iets. Zo hebben we vaak een lange avond in de zon waarbij we genieten van het lekkere eten en drinken.

Wie mag tijdens de barbecue niet ontbreken en waarom?
Ik houd het meest van kleine groepjes en goede gesprekken. Het liefst barbecue ik dus met een paar vrienden of onze eigen familie. Het komt dus wel eens voor, dat we meerdere keren per week aan de barbecue zitten, maar dan telkens met een ander klein groepje.

Wat is je favoriete barbecue-maaltijd?
Bijna alles wat er op tafel komt vind ik lekker. Maar ik ben echt een liefhebber van een goed speklapje en dan wel goed doorgebakken. De laatste maanden ben ik echter steeds meer vegetarisch en veganistisch gaan eten, dus ik denk dat ik dit seizoen ook op de barbecuevariaties op vlees ga proberen. En natuurlijk horen daar ook lekkere salades, geroosterde groenten en een goed stuk stokbrood bij.

Jouw barbecue-tip voor op de camping
Op de camping is ruimte belangrijk. Maar wij willen toch graag blijven barbecueën en dan het liefst op kolen. Vorig jaar hebben we daarom een Cobb-barbecue gekocht. Deze kan mee in de camper en is klein, maar werkt wel op kolen of briketten. Je kan hem overal neerzetten, zelfs op tafel. Thuis is hij ook handig, want hij kan in de vaatwasser. Als laatste mogen goede sauzen niet ontbreken tijdens een barbecue. Wij gebruiken altijd de dipsausjes van Duyvis. Dat zijn namelijk kleine zakjes waar je alleen mayonaise en een beetje water aan toevoegt. Heb je mooi een variatie aan sauzen, maar niet veel potjes nodig.

 

 

 

Voor de heerlijke barbecue-avonden:


Naar overzicht

Een moment, we updaten jouw winkelmand!