Werkdagen voor
21:00 besteld,
morgen bezorgd
Werkdagen voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
4 Megastores
35 jaar kennis
+20.000 producten

Ademende regenjassen

Ademende regenjassen zijn er voor elke type avonturier. Of je nu een hike in de Schotse hooglanden gaat maken, of simpelweg een regenachtige dag in eigen land de baas wilt blijven. Met merken als The North Face, Regatta en Kjelvik zit er vast een ademende regenjas voor jou tussen.  Meer informatie
Maak je keuze uit ons ruime online assortiment of kom naar de winkel voor wat extra advies.
 
Wel beschermd maar niet zweten!
Als je je als een vis in het water wilt voelen tijdens een sportieve outdooractiviteit, is het fijn dat je regenjas ademend is. Ademende regenjassen laten geen vocht van buiten naar binnen, maar zorgen wel dat overtollig vocht goed kan worden afgevoerd. Zo ben je dus goed beschermd tegen een fikse regenbui en heb je tegelijkertijd geen last van zweterige opvliegers. Hoe goed het regenwater van je jas af parelt, hoe goed de techniek moet zijn om de jas ook ademend vermogen te geven. Veel van onze topmerken hebben daar de meest innovatieve technieken voor ontwikkeld.
 
Ademende regenjassen
Als het echt langdurig hard regent en je geen mogelijkheid hebt om te schuilen, is een goede waterdichte laag een echte aanrader. De mate van waterdichtheid verschilt per type regenjas. De waterdichtheid van een regenjas kun je aflezen aan de waterkolom. Hoe hoger de waterkolom, des te meer bescherming de regenjas biedt. Verder is het goed om te kijken of de capuchon en de kraag van je regenjas goed aansluiten en je de mouwen goed op je lichaam kan afstellen. Ben je van plan om met een backpack of rugzak te gaan lopen, dan is een ademende regenjas extra fijn. Je gaat dan minder snel zweten op je rug.

Een moment, we updaten jouw winkelmand!